Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mağaza mı, online mı? İşte artıları ve eksileri

Mağaza mı, online mı? İşte artıları ve eksileri

YAŞAM Haberleri

İnternet üzerinden alışveriş yapmak milyonlarca insanın tercihi olsa da azımsanmayacak bir çoğunluk da dezavantajları sebebiyle bu kolaylıktan uzak durmayı seçiyor.

DUYGU YILMAZ

Hemen hemen çoğu insan alışveriş yapmayı sever. Kimi ihtiyaçlarını kısa sürede almak isterken, kimi de stres atmak için bile AVM’nin yolunu tutar. Pandemi döneminde zirve yapan evden alışverişin kolaylığını fark eden tüketiciler de normalleşmeye rağmen online alışverişin rahatlığından vazgeçemiyor. Kullanıcı sayısı her geçen gün artan sanal marketlerle Türkiye’de evden alışveriş kültürü oturmaya başladı. Online alışveriş ele alındığında avantajları, dezavantajlarından daha çok olan bir konudur.

ZAMANSIZLIK
Avantajlarını listeleyecek olursak her şeyden önce zaman kısıtlamasının olmaması ön plana çıkıyor. İstenilen her vakit alışveriş yapılabilmesi online alışverişi cazip kılıyor. Üstelik satın aldığınız ürün kapınıza kadar geliyor.

FİYAT KARŞILAŞTIRMASI
Bir ürün aradığınızda onu birçok farklı sitede aratarak fiyat karşılaştırması yapabilir böylece daha uyguna satın alabilirsiniz. Mağaza gezerek yapacağınız alışverişte bu karşılaştırma olayı epey zaman isteyecektir.

İMKANLARIN FAZLALIĞI
Eminim en azından bir kere de olsa mağazada beğendiğiniz bir ürünün bedeninin veya istediğiniz renginin olmayışıyla karşılaşmışsınızdır. Online alışverişte ise istenilen renk ve beden imkânları oldukça fazla.

FIRSATLAR
Online alışveriş sitesine üye olduğunuzda kampanya ve indirimlerden kolayca haberdar olabilirsiniz. Ayrıca kolay sipariş ve hızlı kargo imkânı da en güzel yönlerinden…

İADE İMKANI
Memnun kalmadığınız ürünü kolaylıkla iade edip paranızı geri alabilirsiniz.

ERİŞİM
Ülkenizde veya şehrinizde bulunmayan markalardan e-Ticaret siteleri imkânıyla alışveriş yapabilirsiniz.

ONLINE ALIŞVERİŞTEN UZAK DURANLARIN ENDİŞELERİ NELER?
¥ Satın alınacak ürüne dokunmadan ve incelemeden alıyor olmak çoğu kişinin tercih etmediği bir durumdur. Ödeyeceği paranın bu sebeple boşa gideceğini düşünenler online alışverişten uzak duruyor.

¥ e-Ticaret sitelerine olan güvensizlik de en önemli sebeplerden. Bilindiği üzere ödeme yaparken kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgilerin paylaşılması gerekiyor. Bu konuda çıkan pek çok dolandırıcılık haberleri de online alışverişe karşı mesafeli durmaya yönlendiriyor.

¥ Son olarak sipariş edilen ile gelen ürünün farklı ya da beklenilen şekilde olmaması da online alışverişten soğutan sebeplerden bazıları...

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...