60 senelik kocasını 38 yerinden bıçaklayarak öldürdü

Düzenleyen:
60 senelik kocasını 38 yerinden bıçaklayarak öldürdü

YAŞAM Haberleri

Ankara'da Ocak ayında meydana gelen olayda 60 senelik kocasını 38 yerinden bıçaklayarak öldüren kadının yargılanmasına başlandı.

Ankara'da gerçekleşen olayda 76 yaşındaki Mevlüde Akgün 60 senelik kocasını 38 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Yaşlı kadının yargılanması bugün başladı. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Akgün, avukatı ve yakınları katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, iddianamedeki suçlamaları hatırlatarak savunma yapması için sanığa söz verdi.

MAHKEMENİN SORULARINI CEVAPLAMADI
Sağlık sorunlarından dolayı konuşma güçlüğü çektiğini, bu nedenle savunma yapamayacağını söyleyen Akgün, mahkeme heyetinin sorularını cevapsız bıraktı.

ÇOCUKLARI ŞİKAYETÇİ OLMADI
Dosyada müşteki olarak yer alan çocukları Abdulkadir ve Mahmut Akgün ile Şengül Yılmaz annelerinden şikayetçi olmadı. Sanık avukatı ise müvekkilinin yaşına bağlı sağlık sorunları olduğunu, ayrıca psikolojik tedavi görmesi gerektiğini ifade ederek serbest bırakılmasını talep etti. Beyanların ardından ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Şatır, sanık Akgün'ün tutukluluk halinin devam etmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Ankara'nın Mamak ilçesi Bahçelerüstü Mahallesi'nde yaşayan Mevlüde ve Ahmet Akgün çifti 14 Ocak'ta gürültü yüzünden tartıştı. Bu sırada 76 yaşındaki kadın, 80 yaşındaki eşi Ahmet Akgün'ü 38 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Yaşlı kadın ilk ifadesinde, 60 yıllık bir evliliklerinin olduğunu belirterek, "Eşim bana bağırdı, küfür ve hakaretler etti. Elindeki bıçakla beni tehdit etti. Yanına gittim. Odaya girdiğimde eşim oturduğu yerden kalkarak bıçağı bana doğru savurdu. Ben de elindeki bıçağı alarak kendimi savunmak için vurdum." iddiasında bulundu.

Mevlüde Akgün'ün, "eşi kasten öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...