HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kar erken geldi: Yaylacılar dönüşe geçti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kar erken geldi: Yaylacılar dönüşe geçti
Yaylacılar, Ardahan, Kar, , Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Havaların soğuması ile beraber kara erken yakalanan yaylacılar uyandıklarında gördükleri beyaz örtü ile beraber köylerine dönüşe geçti.

Ardahan’da beklenen kış erken geldi. Yazın yaylalara çıkan köylüler uyandıklarında etrafı saran beyaz örtüyü görünce dönüş yoluna geçti.

KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYE ULAŞTI

Sabah yer yer 15 santimetreyi aşan karla kaplı yaylada uyanan yaylacılar sürpriz yaşadı. Yaylalarda besicilik yapan vatandaşlar kar yağışı sonrası büyükbaş hayvanlarını köylere indirdi. 

'BU YIL ERKEN GELDİ'

Yaz aylarında yaylaya çıkan besicilerden Cemal Atan, ’’Bu yıl kar erken geldi. İnsanlar ve hayvanlar mağdur oldu. Gördüğünüz gibi besiciler hayvanlarını kendi imkânlarıyla köye indirmeye çalışıyor. Çünkü kar yağışı sonrası her yer beyaz örtüyle kaplandı ve hayvanların yiyecek bulma imkanı kalmadı. Yer yer 15 santimetreyi bulan kar nedeniyle hayvanlar aç kalınca besicilerde çareyi hayvanlarını köye indirmekte buldu. Kar yağışı sonrası biz de aç kaldık, hayvanlarımız da aç kaldı. O yüzden köye iniyoruz" dedi.

Kar erken geldi: Yaylacılar dönüşe geçti

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...