Yorgun mermiyle hayatını kaybeden Emir'in ailesi faillerin bulunmasını istiyor

Yorgun mermiyle hayatını kaybeden Emir'in ailesi faillerin bulunmasını istiyor

YAŞAM Haberleri

Trabzon’da dedesini ziyaret ederken yorgun mermi ile hayatını kaybeden 15 yaşındaki Emir Yuğşa Atıcı’nın anne ve babası Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdi.

Ortahisar ilçesine bağlı Yeşilbük Mahallesinde 11 Ağustos günü 15 yaşındaki Emir Yuğşa Atıcı dedesini ziyaret etmek için Trabzon’a geldi.  Fındık bahçesinde arkadaşlarıyla otururken bir anda yere düşen Emir’in başından kan geldiği fark edildi. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Emir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemenin ardından 15 yaşındaki Emir’in maganda kurşunun hedefi olduğu belirlendi. Nereden atıldığı bilinmeyen yorgun merminin sağ kulağının arkasından giriş yaparak omuriliğine saplandığı tespit edilen Emir’in anne ve babası olayın faillerinin yakalanmasını istiyor.

EN ÇOK ZARAR GÖRENLER ÇOCUKLAR

Yorgun mermi olaylarında en çok zarar gören kesimin çocuklar olduğunu söyleyen Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, “Elbette bir yaşam hakkı ihlalidir ama bundan da ötesi bir çocuk hakkı ihlali olduğunu gördük. Trabzon Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Berrak Pınar Alioğlu, baromuz adına gönüllü olarak bu dosyayı takip ediyor. Yorgun mermi dedikleri bizim de katil mermi olarak nitelendirdiğimiz olayda en çok zarar gören kesim maalesef çocuklar oluyor. Atılan bu mermilerin hepsi bir başkasının hayatını söndürmeye adaydır. Kimse silah atarken bu birini öldürmez diyemez. Herkes silah atarken bilmelidir ki bu birini öldürebilir. Dolayısıyla bu bilinçle hareket etmek lazım ve silah atmamak lazım. Bireysel silahlanmayı bırakalım” şeklinde konuştu.

“HAVAYA SIKILAN MERMİ KATİL MERMİDİR”

Anne Asiye Atıcı da, savcılığa ifade verirken o anları tekrar yaşadığını belirterek, “Biz tatil için buraya geldik, her sene tatilde dedesinin yanına geliyorduk. Çocuklarımız bu kadar güzel bir doğada oynamayacaksa çocuklarımızı nereye götüreceğiz” dedi.  Baba, Mustafa Atıcı ise havaya sıkılan her merminin katil mermi olduğunu vurgulayarak, “Kimse yorgun mermi diye isimlendirmesin. Havaya sıkılan her mermi katil mermidir. Hayırlısıyla inşallah fail bulunur. Gerekli cezayı almasını canı gönülden istiyorum. İnşallah bulunacak, umudumuz o yönde” diye konuştu.

Yorgun mermiyle hayatını kaybeden Emir'in ailesi faillerin bulunmasını istiyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...