Bir aşısız hamile daha koronaya yenildi

Düzenleyen:
Bir aşısız hamile daha koronaya yenildi

YAŞAM Haberleri

Türkiye’de artan korona vakalarına paralel olarak aşısız hamile kadınlardaki ölümler de dikkat çekiyor. Koronavirüse yakalanan aşısız hamile kadınlarda ölüm oranı normalden kat kat fazla. Ancak bütün uyarılara rağmen üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Mardin’de aşısız olduğu öğrenilen hamile bir kadın doktorların bütün çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Birçok hamile kadın, aşının bebeğine zararı olduğunu düşünüyor. Ancak hem Sağlık Bakanlığı hem de uzmanlar, aşıların ne anneye ne de karnındaki bebeğe bir zarar vermediğini söylüyor. Buna rağmen bazı hamileler, aşı olmaya direniyor. Bunun akabinde de acı kayıplar yaşanıyor.

"GEBELİKTE AŞI OLMANIN SAKINCASI YOK"

Son üzücü haberi ise Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz verdi. Yavuz, Mardin'de ikamet eden bir hamilenin koronavirüse yenik düştüğünü bildirdi. Saffet Yavuz, ölen kadının aşsızı olduğunu da sözlerine etkiledi. Gebelikte aşı olunmasının tıbben bir sakıncası olmadığını bir kere daha vurgulayan Yavuz "Her bir vatandaşın vefatı bizi derinden üzüyor. Bu sebeple herkesi aşı olmaya davet ediyorum" dedi.

AİLE BAKANI YANIK: GEBELERDE HASTA SAYISI ENDİŞE VERİCİ

Bu arada, bugün konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da son dönemde gebelerin Covid-19'a yakalanma oranının endişe verici boyutlarda olduğunu söyledi. Bakan Yanık, hem kendi hem de çocuklarının sağlığını korumak için hamileleri aşı yaptırmaya çağırdı.

"AŞILI ANNELERİN BEBEKLERİ ANTİKORLU DOĞUYOR"

Öte yandan, ABD'deki New York Üniversitesi'nde bu konudaki kafa karışıklığını ortadan kaldıracak bir araştırma yapıldı. Üniversitede görevli bilim adamları, Pfizer/BioNTech veya Moderna'nın Covid-19 aşısını vurulan annelerin doğurduğu 36 bebekten kan örneği aldı. Sonuçlar, bebeklerin hepsinin koronayla savaşan antikorlara sahip olduğunu gösterdi. Uzmanlar, aşıların hem annelerde hem bebeklerde ciddi hastalıkları önleyerek, iki hayatı aynı anda koruma gücüne sahip olduğunun kanıtlandığını söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...