Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mevlid Kandili'ni huşuyla idrak ettik

Düzenleyen:
Mevlid Kandili'ni huşuyla idrak ettik

YAŞAM Haberleri

Mevlit Kandili dolayısıyla Türkiye'deki bütün camilerde programlar düzenlendi. Müslümanlar, ellerini semaya açıp dua etti.

Peygamber efendimizin dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili’ni idrak etmek isteyen Müslümanlar camileri doldurdu. Şehir merkezlerindeki camilerde düzenlenen etkinliklere katılım yüksek oldu. Müslümanlar her zamanki gibi yine özellikle tarihî camileri tercih etti. Yatsı namazını birlikte kılan müminler, dualara hep birlikte ‘âmin’ dedi. Kılınan namazların ardından okunan Mevlid-i Şerif ve Kur’ân-ı kerim dinlendi. Cami çıkışında hayırda bulunan vatandaşlar, cemaate lokum ikram etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren vatandaşlar “Tarif edilmez bir duygu içerisindeyiz. Allah herkese hayırlar nasip etisin" dedi.

"KASTAMONU EŞİNE RASTLANMAYAN BİR FELAKET YAŞADI"

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kastamonu Nasrullah Cami'nde düzenlenen Mevlit Kandili Programı'na katıldı. Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos'ta sel felaketi yaşandığını hatırlatarak "Tarihte eşine pek rastlanılmamış büyük bir afet yaşadı bu şehrimiz. Sel afetinde vefat eden kardeşlerimiz oldu. Gerek burada gerekse ülkemizin farklı bölgelerinde selden, depremden, yangından ve çeşitli afetlerden dolayı vefat eden kardeşlerimizin ruhları şad olsun." diye konuştu.

"PANDEMİDE VEFA KELİMESİNİ SIKÇA DUYDUK"

Vefa toplumu olabilmenin büyük bir nimet olduğunu anlatan Erbaş, "Vefa kelimesi Covid-19 sürecinde sıklıkla duyuldu. Hasta olan kardeşlerimize yardım götürdüler. Maaşlarını dahi aldılar, çektiler, kendilerine teslim ettiler. Alışverişlerini yaptılar. Eğer hasta olduğu belli olmuşsa onların ilaçlarını götürdüler. Şu bağlılığa, şu vefaya bakar mısınız. Yeryüzünün en vefakar insanı Allah Resulü Efendimizin ümmetine de bu yakışırdı." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...