Meteoroloji uyardı: 8 ilde sağanak alarmı (26 Ekim hava durumu)

Düzenleyen:
Meteoroloji uyardı: 8 ilde sağanak alarmı (26 Ekim hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre, 8 lde sağanak veya şiddetli sağanak gerçekleşecek. Yurdun genelinde ise parçalı bulutlu hava bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; bugün 8 ilde sağanak yağış bekleniyor. Yurdun kuzey ve iç kesimleri ile güneybatısının parçalı yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı öngörülürken, Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda zirai don tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Meteoroloji uyardı: 8 ilde sağanak alarmı (26 Ekim hava durumu)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin haritası.

HAVA SICAKLIĞI KUZEYDOĞU KESİMLERİNDE DÜŞECEK

Van, Hakkari, Trabzon, Rize ve Artvin kıyıları, Muğla'nın doğusu, Burdur'un güneyi ve Antalya'nın batı çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde biraz artacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı ve Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu 15
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 16
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 24
Adana: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra kuzeyi parçalı bulutlu 29
Antalya: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevreleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25
Samsun: Parçalı bulutlu 14
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sağanak yağışlı 14
Erzurum: Parçalı bulutlu 9
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 22

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...