Hem AKOM hem Meteoroloji uyardı: Marmara'da kuvvetli rüzgar bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hem AKOM hem Meteoroloji uyardı: Marmara'da kuvvetli rüzgar bekleniyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, Marmara Bölgesi'nde dün başlayan ve 4 gün sürmesi beklenen lodosun pazartesi günü etkisini artıracağı ve İstanbul genelinde kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanacağını uyarısında bulundu.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), dün başlayan lodosun Marmara Bölgesi'nde 4 gün boyunca etkili olacağını belirterek, vatandaşlara ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde çağrı yaptı.

METEOROLOJİ SARI KOD İLE UYARDI

Meteoroloji, bugün için İstanbul'u 'sarı kod' ile uyarırken, sağanak ve fırtınanın etkili olacağını belirtmişti. Uyarıda, "Ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer almıştı.

AKOM'dan yapılan hava durumu tahminlerine göre ise, dün akşamdan itibaren lodos yönünden kuvvetlenen fırtınanın, beraberinde il genelinde sağanağa neden olacağı öngörülüyor.

Hem AKOM hem Meteoroloji uyardı: Marmara'da kuvvetli rüzgar bekleniyor

Rüzgarın kuvvetinin saatte 60-90 kilometreye ulaşması bekleniyor.

PAZARTESİ ETKİSİ ARTACAK

Fırtınanın şiddetinin saatte 30-70 kilometre hızda olacağı, özellikle akşam ile sabah erken saatlerde sağanak geçişleri yaşanabileceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların ise 18 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Pazartesiden itibaren rüzgarın kuvvetinin saatte 60-90 kilometreye ulaşması ve il genelinde kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanması öngörülüyor.

SOBA VE DOĞALGAZ ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

AKOM, hafta sonu etkili olması beklenen fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...