Eşi tarafından öldüresiye dövülen yaşlı kadına mahalleli yardım etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eşi tarafından öldüresiye dövülen yaşlı kadına mahalleli yardım etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kocaeli’nde eşi tarafından darp edilen 73 yaşındaki kadının akli dengesi yerinde olmadığı için yaptığı şikayetler geçerli sayılmayınca mahalleli imza kampanyası başlattı. Yaşlı kadın devlet koruması altına alındı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Fatih Mahallesinde ikamet eden ve uzun süredir eşi tarafından şiddet gören 73 yaşındaki Hatice Ekemen’in akli dengesi yerinde olmadığı için yaptığı şikayetler geçerli sayılmadığı için her seferinde eşi Hikmet Ekemen’le beraber yaşadığı evine dönmek zorunda kaldı. Her geçen gün şiddetin artması üzerine duruma kayıtsız kalamayan mahalleli devreye girerek imza topladı. Yapılan girişimlerin ardından Hatice Ekemen, kadın sığınma evine götürüldü.

“GÖZÜ ŞİŞ DÜKKANA GELDİ”

Konuyu anlatan mahalleli Mehmet Baş, “Sabah Hatice Ablamız dükkana geldi. Halini görünce ister istemez durumunu sordum. Bu durumdan şikayetçi olamadığını ve korktuğunu da biliyoruz zaten. Biz de gerekeni memur arkadaşlara ve ambulansa bildirdik. Geçen hafta Salı günü gene aynı olay oldu, gene gözü şiş halde dükkanıma geldiğini gördüm. Yine eşinin dövdüğünü söyledi ama o an kaydedemedim. Yine ben polise haber verdim ve geldiler. Akli dengesi yarım olduğu için herhangi bir işlem yapılmadı diye biliyorum. Bu olay tekrarlandığından dolayı zannedersem bir kamu davası açılacak” ifadelerini kullandı.

“VEFAT EDEN AĞABEYİ GÖZ KULAK OLUYORDU”

Mahalleliler olarak Hatice Teyze’nin yaşadığı şiddet olayları artınca kendilerinin bir şeyler yapmak için harekete geçtiklerini söyleyen Baş, “Geçmiş zamanlarda da böyle şiddet görme durumu vardı. Ağabeyi vardı Hatice Abla’nın. Ağabeyi göz kulak oluyordu ona. Çocukları göz kulak olmuyor. 2.5 - 3 sene kadar önce ağabeyi rahmetli olduktan sonra bu şiddet olayları arttı. Biz de mahalleli olarak imza topladık. Gerekenin yapılmasını istiyoruz, devlet sığınmasına alınmasını istiyoruz. Evine gönderildiği zaman yine aynı şiddeti yaşamasını istemiyoruz. Devletin bir şekilde kol kanat gereceğinden eminiz” dedi.

“KENDİMİ BİLDİM BİLELİ ŞİDDET GÖRÜYOR”

Mahalle sakinlerinden Özlem Özcan ise, uzun yıllardır Hatice Teyze’nin şiddet gördüğünün altını çizerek, “Yıllardır şiddet görüyor kocası tarafından. Ben 33 yaşındayım, kendimi bildim bileli şiddet görüyor. Bütün mahalleli de buna şahittir. Rehberlik yaptım, ‘Hatice Abla için ne yapabiliriz’ diye teker teker bütün mahalleliyi dolaştım. Çoğu insan imzaladı diye biliyorum. İnşallah devlet koruması altına alınır. İnşallah Hatice Abla için yardımcı olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Eşi tarafından öldüresiye dövülen yaşlı kadına mahalleli yardım etti

                                        

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...