Büyük Menderes Nehri'nde korkunç tablo: Yüzlerce balık öldü

Düzenleyen:
Büyük Menderes Nehri'nde korkunç tablo: Yüzlerce balık öldü

YAŞAM Haberleri

Büyük Menderes Nehri'nin Aydın'ın Söke ilçesinden geçen kısmında balık ölümleri yaşandı. Uzmanlar, vatandaşlara "Bu balıkları sakın yemeyin" diye uyarıda bulundu.

Aydın Söke'ye bağlı Sarıkemer Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, Büyük Menderes Nehri'nde kıyıda ölü balıklar vurduğu yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye ekipler gitti. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü de nehirde inceleme yaptı.

"BALIKLARI YEMEYİN"

Kıyıda çok sayıda balık ölüsü tespit ettiklerini belirten Sürücü "Bazı vatandaşlar ölü balıkları toplamış. Bu balıkları yemeyin, sağlığınıza zararlı" şeklinde uyarıda bulundu. 

Büyük Menderes Nehri'nde korkunç tablo: Yüzlerce balık öldü"ÇÖPLER ACİLEN TOPLANMALI YOKSA BALIKLAR OKSİJENSİZ KALACAK"

Sürücü, çöp yığınlarının temizlenerek alana yüzer bariyer sisteminin kurulması gerektiğini vurgulayarak "Çöpler bir an önce yerinden alınmazsa tekrar yağmur yağması durumunda atıklardan oluşan ada daha da büyüyerek köprüye büyük baskı oluşturacak. Oksijensizlikten daha çok balık ölümleri meydana gelecek ve buradaki ekosistem çökecek. Devlet Su İşleri (DSİ) daha önce Söke regülatörüne uyguladığı ve başarılı olduğu yüzer bariyer sistemini, Taşköprü'nün önüne de uygulamalı. Menderes temiz aksın, sulara çöp atılmasın, tarihi Taşköprü yıkılmasın, balıklar ölmesin" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...