Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı (5 Aralık 2021 hava durumu)

Düzenleyen:
Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı (5 Aralık 2021 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji son dakika uyarısı yayımladı, 5 Aralık 2021 hava durumu raporu belli oldu. Yapılan açıklamaya göre; Trakya, Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Eskişehir, Konya ve Ordu çevrelerinde sağanak, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ise kar bekleniyor.

Hafta sonu planı yapanların merakla beklediği 5 Kasım hava durumu raporu yayımlandı. Yurdun birçok bölümünde havanın yer yer çok bulutlu ve açık olacağı belirtilirken, Trakya, Ege ve Akdeniz'de sağanak beklendiği açıklandı. Meteoroloji son dakika uyarısında özellikle sağanak yağış için Antalya'yı uyarırken, Doğu Anadolu'nun birçok kesimi için karla karışık yağmur ve kar beklentisi olduğunu belirtti.

ANTALYA'YA SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya'yı sarı kod ile uyardı. Uyarıda şu ifadeler yer aldı:

"Antalya il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Cumartesi sabah saatlerinden itibaren merkez ve batı ilçelerinde genellikle kuvvetli ve çok kuvvetli (30-75 kg/m2) Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer ve Konyaaltı ilçelerinde şiddetli (51-100 kg/m2) yer yer aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli ve şiddetli yağışların 05.12.2021 Pazar öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor."

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı (5 Aralık 2021 hava durumu)

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 10
İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 15
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde güney kıyıları sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Bursa: Parçalı ve az bulutlu 18
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu 19
Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 16
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 18
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı 9

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...