Antalya'da 250 yıllık konak kül oldu

Düzenleyen:
Antalya'da 250 yıllık konak kül oldu

YAŞAM Haberleri

Antalya'da çıkan yangında 250 yıllık tarihi konak kullanılmaz hale geldi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 2 katlı tarihi Sırrı Paşa Konağı'ndan dumanlar yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Bu sırada konakta izinsiz kaldığı öğrenilen bir kadın, pencereden atlayarak kurtuldu. Ayağında kırık olduğu tespit edilen ve sinir krizi geçiren kadın, güçlükle hastaneye götürüldü.

1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ
Bölgeye gelen 5 itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Konağın ahşap çatısının zaman zaman çökmesi nedeniyle itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. Yangın ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu söndürüldü.

250 YILLIK KONAK KÜL OLDU
Konak sahibi Mehmet Ali Yılmaz, dedelerinden kalma konağın yanmasının kendisini çok üzdüğünü dile getirdi. Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu ise Sırrı Paşa Konağı'nın yaklaşık 250 yıllık olduğunu söyledi.

Konağın yanmasına üzüldüklerini belirten Uyaroğlu, "Kentte, Kaleiçi'nden sonra ilk yerleşim olan mahallede çok sayıda kullanılmayan konak var. Bu konaklarda maalesef izinsiz şekilde insanlar kalıyor" dedi.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...