Bozkurt'ta selde kaybolan 14 kişi 119 gündür aranıyor

Bozkurt'ta selde kaybolan 14 kişi 119 gündür aranıyor

YAŞAM Haberleri

Kastamonu ve Sinop’ta ağustos ayında yaşanan sel felaketinin yaraları sarıldı. Ancak o gün kaybolan 14 kişiye hâlâ ulaşılamadı. Türkeli ilçesinde Orhan Kalabalık'ın cenazesinin 115 gün sonra bulunması ekipleri harekete geçirdi. Sahil Güvenlik elemanları sahilleri didik didik ediyor.

Batı Karadeniz’de 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinde Kastamonu’da 71, Sinop’ta 10, Bartın’da da bir olmak üzere toplam 82 kişi hayatını kaybetti. Afette 228 kişi yaralanırken Kastamonu’da 9, Sinop’ta 6 olmak üzere toplam 15 kişi için kayıp başvurusu yapıldı. Bozkurt’ta kuaförlük yapan Orhan Kalabalık’ın cesedi 115 gün sonra Sinop’un Türkeli ilçesinde sahile vurunca bölgede arama çalışma faaliyetleri yeniden başlatıldı.

Bozkurt'ta selde kaybolan 14 kişi 119 gündür aranıyor
Kastamonu'nun Bozkurt'taki sel felaketinde hayatını kaybeden ve cesedi 115 gün sonra sahile vuran Orhan Kalabalık için cenaze töreni düzenlendi

AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve TCSG-96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, Karadeniz kıyılarında başka ceset olabileceği ihtimali üzerine harekete geçti. Ekipler, Ezine Çayı’nın denize döküldüğü Kastamonu Abana ile Çatalzeytin ilçeleri arasında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Aramalar, Sinop sınırına doğru genişletildi.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...