Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp Kübra Ekin cinayet zanlısı erkek arkadaşıyla pasaport başvurusunda bulunmuş

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kayıp Kübra Ekin cinayet zanlısı erkek arkadaşıyla pasaport başvurusunda bulunmuş

YAŞAM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’da marketten ekmek alırken kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğrayan ve günler sonra ortadan kaybolan ve 27 gündür kendisinden haber alınamayan Kübra Ekin’in Bismil ilçesinde öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bulunan Mehmet Berat Kağanarslan’ın cinayetiyle ilgili arandığı iddia edildi. Cianyetle ilgili tutuklanan kişiler arasında yer alan erkek arkadaşı F.F. ile birlikte yurt dışına kaçmak için pasaport başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Tatlıçayır köyünde 5 Kasım günü köylüler tarafından arazide Mehmet Berat Kağanarslan’ın cesedi bulundu. 22 Ekim’de ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunulan Kağanarslan’ın cesedinin yakıldığını belirlendi. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tespit ettiği 14 şüphelinin adreslerine eş zamanlı operasyonla 11 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken 4'ü ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Kayıp Kübra Ekin cinayet zanlısı erkek arkadaşıyla pasaport başvurusunda bulunmuş

KAYIP KADININ CİNAYETTEN ARANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Mehmet Berat Kağanarslan cinayetiyle ilgili aranan 3 şüpheliden S.Ç.’nin 15 Kasım’da silahla vurularak cinayete kurban gittiği, 1 şüphelinin yurt dışına çıktığı diğer şüphelinin ise Bağlar ilçesinde marketten ekmek alırken kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğrayan ve sonra kayıplara karışan Kübra Ekin olduğu iddia edildi.

KAYIP KADIN İÇİN ÖZEL EKİP KURULMUŞTU

Ekin, 23 gün önce 13 Kasım tarihinde akşam saatlerinde Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde birlikte yaşadığı annesi Rahime Özdemir'e 'evlilik hazırlığı yapmak için alışverişe gidiyorum' diyerek evden ayrıldıktan kayıplara karışmıştı. Kızının bulunmasını isteyen Rahime Özdemir, soruşturmanın etkin yürütülmesi için Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezine başvurduktan sonra il emniyet müdürlüğü tarafından da bulunması için özel ekip kurulmuştu.

PASAPORT MÜRACAATI YAPTIĞI ÖĞRENİLDİ

Yapılan araştırmada, Kübra Ekin'in, Kağanarslan cinayetinin asli şüphelilerinden tutuklanan F.F. ile birlikte kaybolmadan 4 gün önce 9 Kasım’da aynı gün pasaport müracaatı yaptığı ve Ergani ilçesinde olduğu tespit edildiği ancak herhangi bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Ekin'in yurt dışına kaçan şüpheliyle birlikte gittiği iddia ediliyor.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...