Meteoroloji'den 25 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji'den 25 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerine göre, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinde bu geceden itibaren kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yeni haftada hava tahmin raporlarını açıkladı. Meteoroloji verilerine göre Türkiye'nin batı kesimleri Cuma gününden itibaren Güneyden gelecek olan yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

22 İLE SARI,3 İLE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji yarın için 22 il için sarı kodlu, 3 il için de turuncu kodlu uyarıda bulundu. 22 ilde şiddetli sağanak beklenirken, turuncu kodlu 3 ilde ise sağanakla beraber şiddetli fırtına bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların genellikle yerel kuvvetli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa çevreleri ile Balıkesir’in güneyinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Muğla’nın kıyı ilçelerinde şiddetli, yer yer aşırı olması bekleniyor.

İzmir, Aydın ve Muğla için turuncu kodla uyarı verilirken, Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova  ve Düzce için de sarı kodlu uyarı yapıldı.

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARI YAPILDI

Meteoloji ayrıca vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Meteoroloji'den 25 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...