Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu etin kilosu tam 16 bin lira: 'Altın suyu'na bandırılıyor, 60 gün dinlendiriliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bu etin kilosu tam 16 bin lira: 'Altın suyu'na bandırılıyor, 60 gün dinlendiriliyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'de bir kasap dükkanında satılan ve kilosu 1200 dolar (yaklaşık 16 bin lira) olan Japon wagyu cinsi sığır eti, fiyatıyla vatandaşların dikkatini çekiyor. Etin yağının el sıcaklığıyla bile eriyebildiği belirtilirken, 60 gün kadar kaya tuzlarının arasında dinlendirilen et, daha sonra 40 çeşit baharat ve 'altın suyu' olarak tabir edilen karışıma bandırılarak müşteriye sunuluyor.

Kilosu yaklaşık 16 bin liradan satılan ve özellikle yurt dışından müşterileri dükkana çeken et, fiyatıyla İzmirlilerin dikkatini çekiyor. Kilosu 1200 dolardan satılan Japon wangyu sığır eti, özel koşullarda yetişen sığırların bel ve sırt etinin 40 ila 60 gün arasında kaya tuzunda dinlendirilmesi ile elde ediliyor.

Japon ırkı 'wagyu' cinsi sığırdan elde edilen 'Kobe' etinin pahalılığının birden fazla nedeni var. Bunlardan biri wagyu sığırının özel beslenme programları dahilinde masajlarla ve stressiz ortamda yetiştirilerek yağlanması. Bir diğeri ise sığırın bel ve sırt kısmından elde edilen etlerin yaklaşık 2 ay kaya tuzunda dinlendirilmesi. 

Bu etin kilosu tam 16 bin lira: 'Altın suyu'na bandırılıyor, 60 gün dinlendiriliyor

"YAĞI, ELİNİZİN SICAKLIĞIYLA BİLE ERİYOR"

Kasap Mehmet Günbey, sığırlarının özel veterinerler kontrolünde özel programlarla mısır ve arpayla beslendiğini ve elde edilen etlerin sadece sırt ve bel kısmına ait olduğunu söyledi. Günbey, "Bunun en büyük özelliği de etin içinde 'mermer' olarak tabir ettiğimiz ince yağ dokularının olmasıdır. Bu etin yağı elinizin sıcaklığıyla bile eriyebiliyor. Etlerimizin yağ oranı çok yüksek. 500 kilogramlık bir sığır kestiğimiz zaman bunun içinden yaklaşık 40-50 kilogram bir et alabiliyoruz" diye konuştu.

"40 ÇEŞİT BAHARATLA 'ALTIN SUYU'NA BANDIRILIYOR"

"Bu et kesilir kesilmez direkt olarak dolaba konmuyor" diyen Günbey, "Önce 40 ila 60 gün arasında kaya tuzlarının arasında dinlendiriyoruz, vitrine çıkararak satışa sunuyoruz. Daha sonra da 40 çeşit baharat ve 'altın suyu' olarak tabir ettiğimiz karışımımıza bandırarak müşterilerimize ikram ediyoruz" dedi.

Bu etin kilosu tam 16 bin lira: 'Altın suyu'na bandırılıyor, 60 gün dinlendiriliyor

"58 TL'DEN 1200 DOLARA KADAR ET VAR"

Günbey, müşterilerinin özellikle Katar, Kuveyt ve Irak gibi ülkelerden geldiğini belirterek, "Hem tüketmek için hem de toplu olarak restoranları için satın alanlar var. Hatta Japonya'nın Kobe bölgesinden gelen müşterimiz bile var. Bazı müşterilerimiz pahalı bulabiliyor ama bu eti bilenler çok pahalı olduğunu söylemiyor. Bizde 58 TL’den başlayıp 1200 dolara kadar satılan et var. Türkiye'de hem en ucuz eti hem de en pahalı eti biz satıyoruz. En ucuz et dediğimiz ise bu hayvanların kaburga ve döş kısmından elde edilen ettir" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...