Akvaryum balığına diş ameliyatı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Akvaryum balığına diş ameliyatı

YAŞAM Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere'de akvaryumda yaşayan bir kirpi balığının aşırı büyüyen dişlerine operasyon yapıldı. Operasyondan sonra rahatlıkla yemek yemeye başlayan balığın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

İngiltere’de Leybourne’de yaşayan Mark Byatt’in (64) akvaryumda beslediği kirpi balığı, aşırı büyüyen dişinden dolayı bir şeyler yiyemiyordu.

Byatt, açlıktan ölmemesi için Goldie isimli balığını Kent şehrinde Sandhole Veterinerlik Merkezi’ne götürdü.

Akvaryum balığına diş ameliyatıMerkezdeki operatörler, Goldie’nin içinde bulunduğu suya hafif anestezi katarak balığı uyuttu.

Daha sonra balığın 2,5 santim uzunluğundaki dişi testereyle yarı yarıya küçültüldü.

BİR SAATLİK OPERASYON BALIK SUDAYKEN GERÇEKLEŞTİ

Veteriner Daniel Calvo Carrasco, “Bu cins kirpi balıklarının dişleri gaga olarak bilinir ve ömürleri boyunca sürekli büyür. Sert kabuklu yiyeceklerle beslendikleri için bunların dişleri genelde kendiliğinden kısalır, ancak ev ortamında beslenirken zaman zaman bu tür durumlara rastlanabiliyor. Operasyon bir saat sürdü ve tamamen hayvan su içindeyken yapıldı. İki saat sonra evdeki akvaryumuna dönen Goldie hayatına sorunsuz şekilde devam ediyor.

Akvaryum balığına diş ameliyatı

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...