Soğuğa karşı doğal antibiyotik: Vatandaşlar kelle paçaya yoğun ilgi gösteriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Soğuğa karşı doğal antibiyotik:  Vatandaşlar kelle paçaya yoğun ilgi gösteriyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Havaların soğumasıyla beraber doğal antibiyotik olarak bilinen kelle paçaya ilgi arttı. Gribe ve nezleye çok iyi gelen, vücuttaki kemikleri güçlendiren kelle paça için vatandaşlar restoranların kapısında kuyruk oluşturuyor.

Faydaları saymakla bitmeyen kelle paça çorbasına yönelik ilgi kış soğukları nedeniyle daha da arttı. Sabahın ilk saatleriyle beraber derecesi yüksek fırınlarda haşlanarak satışa sunulan kelle paçaya, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Koronavirüs ortamında kendilerini korumak ve bağışıklıklarını güçlendirmek isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde kelle paçacılara geliyor.

Soğuğa karşı doğal antibiyotik:  Vatandaşlar kelle paçaya yoğun ilgi gösteriyorBirçok faydası bulunan kelle paça çorbası, ülkemizde bazı illerdeki mekanlarda sabah kahvaltılarında sunuluyor. 

NEZLEYE, GRİBE ÇOK İYİ GELİYOR

Kelle paçacı Barış Bal, “Kelle paça ve diğer ürünlerimizde kemik suyu kullanıyoruz. Bu da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücuttaki kemikleri güçlendiriyor. Kelle paça çorbası ve tandırda kelle nesilden nesile yıllardır süre gelen bir yemek. Biz sabah 6 buçuktan akşam 6 buçuğa kadar hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi yoğun, bizim de onlara olan teveccühümüz yüksek. Yoğunluğumuz saat 11’de başlıyor ve 5’e kadar devam ediyor. Ürünlerimizin fiyatları, kelle paça çorbası 20 TL, yarım kelle 25 TL, tüm kelle 50 TL şeklinde. Biz orijinal kemik suyunu kullanıyoruz. Bu kemik suyu ile kelle paça çorbası birleşince nezleye, gribe çok iyi geliyor. Sarımsağın, soğanın da çok faydası var. Bizde de yemeklerimizin yanında sadece soğan ve sarımsak veriliyor” ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...