HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yargıtay'dan evcil hayvan besleyenleri ilgilendiren karar

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Yargıtay'dan evcil hayvan besleyenleri ilgilendiren karar
Yargıtay, Kedi, Köpek, Haber

YAŞAM Haberleri  / TRT Haber

Yargıtay'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir karar çıktı. Yargıtay, apartman ya da sitenin bağımsız bölümlerinde kedi veya köpek beslenemeyeceğine hükmetti. Ancak tek şart var...

Evcil hayvan besleyenler ile komşuları arasında sık sık tarışmalara yaşanıyor. Kimi zaman bu kavgalar, yargıya kadar taşınıyor. Yargıtay, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir karara imza attı. Bundan böyle, evcil hayvan sahipleri, köpekleri ya da kedileri yüzünden evlerinden olabilir. Emsal karara sebep olan davanın süreci şöyle:

HER ŞEY HAVLAMAYLA BAŞLADI

İstanbul'da ikamet eden bir kişi, havlayan köpek yüzünden komşusuyla mahkemelik oldu. Davacı, komşusunun apartman boşluğunda baktığı köpeğin dışarı atılmasını istedi. Ancak İstanbul Anadolu 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi davayı reddetti.

Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi üzerinden kararı temyiz eden şahsın talebi üzerine bir üst mahkeme hükmü bozdu. Sulh Hukuk Mahkemesi ise ilk aldığı kararda direndi.

YA KÖPEK YA DA EV SAHİBİ GİDECEK

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 18'inci Hukuk Dairesi’ni haklı bularak mahkemenin direnme kararını iptal etti. Yargıtay'ın bu hükmü ile yönetim planında "hayvan beslenemez" yazan sitelerin bağımsız bölümlerinde karara aykırı durumlar tahliye sebebi oldu. Aykırı hareket edenler ya hayvanlarını binanın bağımsız bölümlerinden uzaklaştıracak ya da kendileri binadan taşınacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...