Antalya'da orman yangını: Karadan müdahale edilemiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Antalya'da orman yangını: Karadan müdahale edilemiyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına müdahale için bölgeye yangın söndürme helikopteri, çok sayıda personel ve arazöz sevk edildi.

Son yıllarda yaz mevsiminde özellikle Ege Bölgesinde sıklıkla yangınlar çıkıyor ve bu yangınlar çeşitli nedenlerden dolayı çevreye sıçradığı için büyük ölçüde ormanlık alanlar resmen kül oluyordu. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Ege'de yangınlarda baş vermeye başladı ve Antalya'nın Alanya ilçesinde dağlık alanda korkutan bir yangın çıktı. Yangına kara yoluyla ulaşım sağlanamadığı için havadan müdahale edildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.

Alanya'nın Dere Mahallesi Susuz mevkiinde henüz bilinmeyen sebeple dağlık ve ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri, çok sayıda personel ve arazöz yönlendirildi.

Yangının sarp ve dağlık alanda çıkmasından dolayı karadan müdahalede güçlük çekiliyor. Konuya ilişkin Orman Genel Müdürlüğünden açıklama geldi ve açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yeşil Vatanımızın her karışı için mücadele ediyoruz. Antalya / Alanya’da kara ulaşımının olmadığı alanda çıkan orman yangınına 18 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik.

Yangını kontrol etmek için çalışmalarımız devam ediyor."

Antalya'da orman yangını: Karadan müdahale edilemiyor

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...