Yeni kandırma metodu: Sahte mahkeme celbi ve tebligat

Yeni kandırma metodu: Sahte mahkeme celbi ve tebligat

YAŞAM Haberleri

Sosyal medyadan Yargıtay, TBMM ve icra müdürlüğü logolu evrak alırsanız iki kere düşünün... Mahkeme tebligatı size ulaştığında e-Devlet'ten hakkınızda işlem var mı mutlaka kontrol edin.

Adalet psikolojisi üzerine uzun yıllar üniversitelerde ders veren eski öğretim görevlisi avukat Cemalettin Gürler, gelişen teknolojinin sadece iyi insanlara değil kriminal yapılar ve dolandırıcılara da yeni kapılar açtığını söyledi. Sahtekârların teknolojiyi sonuna kadar kullandığına dikkat çeken Gürler, dolandırıcıların genellikle kamu kurumlarının prestijlerini logolarını ve isimlerini kullanarak vatandaşları inandırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yeni kandırma metodu: Sahte mahkeme celbi ve tebligat

Avukat Gürler, dolandırıcıların gönderdiği evraklarda Yargıtay logosu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin fotoğrafı, icra müdürlüğü yazısı, avukat ve uzlaştırmacı imzaları gibi evrakların bulunduğunu, bunla dolandırıcıların insanların kafalarını karıştırmaya çalıştıklarını anlattı. Vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Gürler, yargının hiçbir aşamasında hakimlerden, savcılardan, Yargıtay'dan veya mahkemelerden WhatsApp ya da sosyal medya üzerinden tebligat yapılmadığı uyarısında bulundu. Gürler, "Bu tarz mesaj tebligat ve mahkeme celbi gibi evrak gönderilirse e-Devlet portalından kontrol edin ve polise başvurun" dedi. ANKARA

Yeni kandırma metodu: Sahte mahkeme celbi ve tebligat


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...