HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gizemli mağara hakkında çarpıcı iddia: 'Buraya girip de çıkmayanlar var!' Kral mezarları, derin kuyular...

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gizemli mağara hakkında çarpıcı iddia: 'Buraya girip de çıkmayanlar var!' Kral mezarları, derin kuyular...
Malatya, Mağara, Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Malatya'da bulunan ve 150 metre derinliğe sahip olan mağara, gizemini korumaya devam ediyor. Binlerce yıllık olduğu ileri sürülen mağaraya yıllar önce girip de çıkmayan insanlar olduğu söylenirken, bir diğer söylenti ise burasının bir yeraltı şehri olduğu. Bölge halkı, yetkililerin bölgede inceleme yapmasını istiyor.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan bir mağara, yıllardır gizemini korumaya devam ediyor. Halk arasında 'yedi kapılı mağara' olarak bilinen ve 150 metre derinliği olan mağara, define avcıları tarafından tahip edilmiş. Aynı zamanda vatandaşlar içeriye girmekten korkuyor...

"GİRİP DE ÇIKAMAYAN İNSANLAR VAR"

İlçe merkezine yedi kilometre uzaklıkta bulunan ve çevresinde irili ufaklı birçok farklı mağara ile tümülüslerin yer aldığı mağaranın gizemlerle dolu olduğunu ileri süren Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Aydın Coşkun, ''Burası gizemli basamaklı bir mağara" dedi.

"Yıllar önce buraya girip de çıkamayan insanların olduğu söyleniyor" diyen Coşkun, "Define avcıları tarafından da tahrip edilmiş. Yaklaşık 150 metre derinlikte ve zemininde su buluyor. Korkumuzdan giremiyoruz. Yetkililerin burada inceleme yapmasını istiyoruz" dedi.

Gizemli mağara hakkında çarpıcı iddia: 'Buraya girip de çıkmayanlar var!' Kral mezarları, derin kuyular...

YERALTI ŞEHRİ SÖYLENTİSİ

Bölgeye yakın bir noktada ikamet eden Kadir Maho ise "Burasının Hititler ve Bizanslılar döneminde oluşturulduğu söyleniyor. Bölge gizemli bir yer; tümülüsler, kral mezarları, derin kuyular var. Define avcıları tarafından yıllardır tahrip edilmiş" ifadelerini kullandı.

Maho, başka bit söylentiye daha değinerek, "Yeraltı şehri de olduğu söylenen bu bölgede devlet yetkililerinin inceleme yapmasını ve turizme kazandırmasını istiyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...