Meteoroloji il il uyardı! Termometreler 40 dereceyi görecek (3 Temmuz 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
Meteoroloji il il uyardı! Termometreler 40 dereceyi görecek (3 Temmuz 2022 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre bugün yurt genelinde hava açık ve güneşli olacak, sıcaklıklar ise yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Termometrelerin Antalya, Diyarbakır ve Aydın'da 40 dereceyi görmesi beklenirken, İzmir 38, İstanbul 31 ve Ankara'da ise sıcaklığın 27 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3 Temmuz 2022 hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Rapora göre yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Artvin çevreleri ile Samsun ve Van'ın doğu kesimlerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

BAZI KENTLER 40 DERECEYİ GÖRECEK

Geçen hafta yurt genelinde etkili olan sağanaklar bugünden itibaren yerini güneşe ve sıcak havaya bırakacak. Sıcak hava dalgasıyla birlikte Aydın, Antalya ve Diyarbakır'da termometrelerin 40 dereceyi göstermesi bekleniyor.

İstanbul'da sıcaklıklar 31 derecenin üzerinde seyredecek. İzmir'de ise hava sıcaklığı 38 derecelere ulaşacak. Ankara'da ise sıcaklıklar 27 derece civarında olacak.

Meteoroloji il il uyardı! Termometreler 40 dereceyi görecek (3 Temmuz 2022 hava durumu)3 Temmuz 2022 hava durumu tahmin haritası

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

3-9 Temmuz tarihleri arasındaki tahminlere göre; bazı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan MGM, "Hava sıcaklıkları iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...