17 Ağustos depreminde oğlunu kaybeden anne: 45 saniye her şeyimizi aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
17 Ağustos depreminde oğlunu kaybeden anne: 45 saniye  her şeyimizi aldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Büyük Marmara depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Acılar taze. 18 saat enkaz altında kalan Emine Cebeci, "Oğlumu 4 yıl sonra kimsesizler mezarlığında buldum. 45 saniye gençliğimizi, çocuğumuzu, bedenimizi, her şeyimizi aldı. O sadece 45 saniye değil, bir ömürdü bizim için" diye gözyaşı döktü.

Türkiye, 17 Ağustos 1999'da tarihinin en büyük acılarından birini yaşadı. Saat 03.02'de merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 45 saniye süren ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen bu afette resmî kaynaklara göre 18 bin 373 kişi öldü, 48 bin 901 kişi yaralandı. Olayın üzerinden 23 sene geçti ancak yaşattıklarını unutmak hâlâ mümkün değil...

OĞLU ASTSUBAY OLACAKTI

Emine Cebeci (64), depremde 19 yaşındaki oğlu Serkan Yapıcı'yı kaybetti. Çocuğunun cenazesini ise dört yıl sonra kimsesizler mezarlığında buldu. Yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatan Cebeci, şunları aktardı: Oğlum o gün astsubaylığı kazanmıştı. Erkenden yattı. Gece büyük bir gürültüye uyandım. Oğlumun odasına doğru koşmak için kalktım. 10 saniye sonra bina yıkıldı. Bir saat sonra oğlum enkaz altından bana seslendi 'Anne iyiyim, sadece ayağım betonun altında kaldı' dedi. Serkan 14 saat sonra çıkarıldı. Kurtuldu diye sevindim. Dışarıda 'Annemi almadan hastaneye gitmem' diye bağırıyordu. İkna edemediler, saatlerce beni bekledi. Dört saat sonra da ben kurtuldum. Sekiz ay hastanede kaldım, 14 defa ameliyat oldum. Bu süre zarfında oğlumu aradım. Hastaneden çıktım, her yere başvurdum. Yıllar boyunca gelir diye evimin kapısını kapamadım. Enkazdan sağ çıktığı için öldüğünü hiç düşünmedim. Dört sene sonra mezarını buldum. 45 saniye çocuğumu, gençliğimi, bedenimi, her şeyimi aldı. 45 saniye bizim için ömürdü ve hâlâ sürüyor, ölene kadar da devam edecek. Oğlumla arkadaş gibiydik. Ölünce yanına gömüleceğim.


Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...