Hayvan otlatırken buldu ve kayalıkların arasında çıkardı: Ne olduğunu öğrenince şaştı kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hayvan otlatırken buldu ve kayalıkların arasında çıkardı: Ne olduğunu öğrenince şaştı kaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı kasabasında bulunan bir kişi hayvanlarını otlatırken toprakta farklı bir şeyler olduğunu fark etti ve bu cisimleri inceledi. Cisimler kabuklu ve kabuksuz yumuşakçalar, deniz minareleri, midyeler ve salyangoz fosilleriydi ve bulunan deniz ürünleri kasaba halkı arasında heyecan uyandırdı.

Hayvanlarını otlatan bir kişi yere kafasını çevirdiğinde çok farklı cisimler gördü. Dikkatini çeken cisimleri toplayan ve detaylı inceleyen kişi bunların deniz canlılarına ait fosiller olduğunu fark etti.  Kasabalarında geçimini hayvancılıkla sağlayan 43 yaşındaki Lokman Atıl, hayvanlarını otlattığı sırada çevredeki kumlu kayalıkların üzerinde midye ve salyangozları andıran şekiller olduğunu gördü. 

Kalıntıları inceleyen Atıl, deniz canlılarına ait olabileceği düşünülen fosiller ve bölge ile ilgili yetkililerden yüzey araştırılması yapılması isteğinde bulundu.Fosil kalıntılarının bulunduğu yerlerin yetkililerce incelenmesini isteyen Lokman Atıl, “Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Araplı kasabasında çobanlık yapıyorum. Dağlarda ilgi çeken taşlara, kayalara merak ettiğim şeylere bakarken sanki buranın deniz tabanı olduğunu gördüm ve buraları incelerken taşların böyle içinden fosiller buldum. 

'SANKİ YILLAR ÖNCE BURADA DENİZ VARMIŞ'

Sanki yıllar önce burada bir deniz varmış ta kalıntıları bunlarmış gibi. Bilim adamlarının, yetkililerin gelip buralarda inceleme yapıp ışık tutacağını düşünüyorum. Buralar sanki bir deniz kenarı, sahil gibi.

'MİLYONLARCA YILIN DONMUŞ FOTOĞRAF HALİ'

Burasının ilmi konuda büyük ışık tutacağını düşünüyorum. Belki de milyonlarca yılın bir donmuş fotoğraf hali. Buraların incelenmesini istiyorum” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...