Ege Denizi'nde 208 göçmen kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ege Denizi'nde 208 göçmen kurtarıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sahil Güvenlik ekipleri, Ege'de lastik botla Yunanistan'a gitmek isteyen göçmenlere müdahalesini sürdürüyor. Ölümle burun buruna olan göçmenler, ekipler tarafından kurtarıldı.

Ege Denizi'nden Avrupa'ya gitmeye çalışan 59 düzensiz göçmen, Yunanistan unsurları tarafından geri itildi. Lastik bot içlinde hayatta kalma mücadelesi veren mültecilerin imdadına Türk Sahil Güvenlik ekipleri yetişti. Ekipler, İzmir Urla açıklarında 59 kişiyi kurtarıp karayı çıkardı. 

Ege Denizi'nde 208 göçmen kurtarıldı

Bu olaydan birkaç saat sonra Karaburun açıklarında da içinde göçmenler olan lastik bot, motor arızası sebebiyle sürüklendi. Mültecilerin yardım talebi üzerine ekipler yönlendirildi. Burada da 41 göçmen kurtarıldı.

Çeşme'de ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-11) tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu tespit edildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu 57 kişiyi yakaladı. Yine Karaburun ilçesinde, Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-109) lastik bot içerisindeki mültecilerin yanına gitti. Gemiye alınan 51 düzensiz göçmen karaya götürüldü. 

Ege Denizi'nde 208 göçmen kurtarıldı

Mülteciler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...