Hem yerli hem de yanmıyor

/ Kaynak: İHA
Hem yerli hem de yanmıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Isı ve ses yalıtımı özelliği bulunan yalıtım malzemesi, yüksek ısılarda dahi yanmıyor.

Perlit madeninden elde edilen yalıtım malzemesi, yüzde yüz doğal olduğu için binaların nefes almasını sağlayıp, küflenmiyor, kokmuyor ve çürümüyor. Isı ve ses yalıtımı özelliği bulunan yalıtım malzemesi, yüksek ısılarda dahi yanmıyor.Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu Perlit'ten elde edilen ''Peryum'' yalıtım malzemesiyle ilgili bilgiler veren Peryum Kayseri Bayisi Osman Çelik, ürünün piyasaya yeni çıktığını, 12 özelliği bir arada bulundurduğunu belirterek, ''Ürünümüz şu an piyasaya yeni çıktı. Perlit madeninden elde edilmiş ürün, tamamen yanmaz, AB sınıfı ve CE belgeli bir üründür. Perlit madeninin işlenmesi sonucu genleşmesiyle elde edilen ürün, binanın yapıldığı malzemenin üzerine direkt olarak uygulanabiliyor'' dedi.
"ÖMRÜ TÜKENMEZ"
Yalıtım malzemesinin, doğal, mineral esaslı yeni nesil bir malzeme olduğunu ifade eden Çelik, yanmayan, diğer yapı malzemeleriyle doku uyumlu, nefes alan, yaşlanmayan, boyutsal kararlılığa sahip, çevreye zarar vermeyen, yerli kaynaklara dayalı üretilen, ısı, yangın ve ses yalıtımını aynı anda sağlayan bu ürünün çok kullanışlı olduğunu kaydetti. Çelik, ''Bu malzemenin en büyük özelliği, yanmamasıdır. Kesinlikle hiçbir şekilde yanmaz ve yakılamaz. Herşeye dayanıklıdır, ömrü tükenmez. Isı ve ses yalıtımı sağlar, en büyük özelliklerinden birisi de nefes almasıdır. Binaya uygulandıktan sonra binada kesinlikle küflenme, kokma ve çürüme gibi olumsuzluklarla karşılaşmazsınız. Zaten doğal bir yapısı var. Haşerelere karşı koruması vardır. Bu malzeme kesinlikle haşereler tarafından yenmez ve haşereler bu malzemenin içinde yuva yapamaz. Her zerresine kadar yerli bir ürün. Yalıtım malzemesinde yurt dışına bağımlılığı tamamen ortadan kaldıran bir ürün. Yüzde yüz yerli malı'' ifadelerini kullandı.
TEST EDİLDİ
Peryum Kayseri Bayisi Osman Çelik, açıklamasının ardından, yanında getirdiği peryum plağına yüksek ısı vererek test etti. Pürmüzle yüksek ısı verilen 6 santimetre kalınlığındaki yalıtım malzemesinin arkasındaki ısı oda sıcaklığını geçmezken, yüksek ısı verilen yüzündeki ısı ise 800 dereceye ulaştı. Yüksek ısıya maruz kalmasına rağmen yalıtım malzemesinin şekli ve bütünlüğü bozulmadı.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...