Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çikolata formu koruyor

Çikolata formu koruyor

YAŞAM Haberleri

İspanya'daki Granada Üniversitesi'nde yapılan araştırma, çikolatanın formu koruduğunu gösterdi.

İspanya'da yapılan araştırmadan çikolata sevenleri sevindirecek bir sonuç çıktı. Araştırmaya göre, düzenli olarak ve çok çikolata yiyenlerin vücudundaki yağ oranı, az yiyenlere göre daha düşük. Toplam 9 Avrupa ülkesinde 12-17 yaş aralığındaki 1500 gencin beslenme alışkanlığını inceleyen bilimciler, fazlaca çikolata tüketenlerin özellikle karın çevresindeki yağ oranının daha dengeli olduğunu belirtti.

Araştırmacılar, bu durumun, çikolata diğer birçok besinden daha fazla kalori içerse de metabolizmanın daha fazla çalışmasını ve yağın dengeli dağılmasını sağlamasından kaynaklandığını söyledi.

Daha önce yapılan bir araştırma da rejim sırasında çikolata, bisküvi gibi besinleri yemekten kaçınanların diğer yiyeceklerle "açığı kapatmaya çalışırken" daha fazla kilo almaya eğilimli olduğunu göstermişti.

Birçok araştırma, çikolatanın dolaşım sistemine, tansiyona ve kalbe iyi geldiğini ortaya koymuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...