"Değneğin acısı hâlâ geçmedi mi?"

A -
A +
İslâm âlimlerinden İkrime hazretlerinin "Hoca Paşa" adlı bir talebesi; günahlar içinde yuvarlanıp kötülerle düşüp kalktığı günlerden birinde rüyasında, bu veli zat yanına geldi ve ayağının tabanına öyle bir değnek vurdu ki acısı tepesine çıktı.
O sabah uyandı...Ve hatasını anladı.Hemen hocasına vardı.Mübarek zat onu görünce "Değneğin acısı hâlâ geçmedi mi" dedi.O da cevaben;"Geçti hocam" dedi.Hürmetle öptü elini.Ve tövbe edip el çekti günahlardan.? ? ?İkrime hazretlerini sevenlerden biri de bir yolda "yalnız başına" giderken önüne "yırtıcı bir hayvan" çıktı.Tam kendisine saldırmak üzereyken o kimse sesinin çıktığı kadar bağırarak bu zattan yardım istedi.O anda birini gördü.Çok "heybetli" biriydi!O hayvanı tutup öyle sıktı ki, hayvan "mengeneye sıkışmış" gibi oldu."Bir milim" hareket edemedi.Adam da kurtuldu tabii.Ve hocasının yanına döndü.Bunu söyleyecekti ona.Ama o, izin vermeyip;
"Bir sıkıntıda kalırsan yine bizden yardım iste. Fakat o kadar şiddetle bağırmana lüzum yok... Hafif bir sesle söylesen, hatta kalbinden geçirsen bile Allahü teâlânın izniyle onu duyar ve yardıma geliriz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.