"Niçin bir hocaya bağlanıyorum ki?"

A -
A +
Konya’nın Bozkır kazasında dünyaya gelen Muhammed Kudsi Bozkıri hazretleri, keramet göstermekten çok sakınırdı. Talebesinin “ihlâsına” sebep olacaksa izhar ederdi.
Bir talebesi vardı.
Ama kabiliyeti azdı.
Bir gün kendi kendine "Niçin bir hocaya bağlanıp sıkıntı çekiyorum, ben de diğer insanlar gibi, yalnız dünya işiyle meşgul olayım?" dedi.
Böyle düşündü...
Ve hocasına geldi.
Muhammed Kudsi, o talebeye “Güzel evlâdım! Rehbersiz olmaz. Rehberi, yol göstereni olmayana, ‘şeytan’ yol gösterir" buyurdu.
Genç, bu sözü duydu.
Pek fazla duygulandı!
Kendi kendine; “Ben, bu niyetimi kimseye söylemedim. Hocam nasıl bildi?” diye düşünüp, hocasını daha çok sevdi ve artık ondan ayrılmayı hiç düşünmedi...
● ● ●
Bu zâtın vazife verdiği bir talebesi, rahatsızlanarak, verilen vazifeyi yapmaya dayanamadı ve memleketine gitmek istedi. Muhammed Kudsi, ona da “Gitme, vazifeyi tamamla, korkma, ölmezsin" buyurdu.
Ama o, söz dinlemedi.
Ve o gün köyüne gitti.
Evinde, “hasta” ve “ümitsiz” hâlde yatarken bir gece rüyada, “hocasını” gördü.
Doktor kıyafetindeydi.
Beyaz önlük giymişti.
Ameliyat bıçağını aldı.
Ve karnını yarıp, ağrı yapan o şeyi çıkarırken uyandı... Gördü ki, hastalığından eser kalmamış. Tekrar gidip hocasına teslim oldu...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.