Namaz çok mühim ibâdettir

A -
A +
Bağdat’ta yaşayan Abdurrahman Tafzunci hazretleri; Evliya-yı kiramdan olup yüksekçe bir kürsüde vaaz verir, sohbetini, âlim ve veli herkes zevkle dinler, istifade ederdi.
Her duası kabul olurdu.
Bir gün yanına biri gelip;
“Efendim! Benim bir hurma bahçemle ineklerim var. Ama on bir senedir bir tek hurma olmadı. İneklerim yavru yapmadı. Dua etseniz de genişe çıksa elim. Zira bu ikisinden başka bir servetim yoktur” diye rica etti.
Büyük veli dua etti...
İnekleri yavruladı.
Hurma bahçesi de öyle bol hurma verdi ki, o yerin “en zengini” oldu.
● ● ●
Bu zat, bir sohbetinde; “Namaz çok mühim ibâdettir. Nitekim Resulullah Efendimiz; ‘Namazını kılmayanlar, kıyamet günü Allahü teâlâyı kızgın olarak bulacaklardır’ buyuruyor” dedi.
Ve ardından;
“Namaz kılmak, Allahın büyüklüğünü düşünerek, O'nun karşısında kendi acizliğini anlamaktır. Bunu anlayan kimse hep iyilik yapar. Hiç kötülük yapamaz” buyurdu.
● ● ●
Bir gün de bu zâta “Bize namazın üstünlüklerinden bahseder misiniz efendim” dediler.
Cevabında;
“Doğru kılınan bir namaz, peygamberlerin sünneti, meleklerin sevdiği, yerin ve göklerin nuru, bedenin kuvveti, rızkın bereketi ve duanın kabulü, ölüm meleğine şefaatçı ve kabirde ışık, Münker ve Nekir’e cevaptır” buyurdu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.