"Sana vasiyetim şudur ki!.."

A -
A +
Bağdat’ta yaşayan Abdurrahman Tafzunci hazretlerinin vefatı yaklaştığı zaman oğlu, kendisine vasiyette bulunmasını istedi.
O da “peki” dedi.
Ve ona hitaben;
"Ey oğlum! Sana vasiyetim şudur ki; Şeyh Abdülkâdir-i Geylani hazretlerine karşı her zaman saygı ve hürmetini muhafaza edip emirleri üzere hareket edesin ve hizmetinden asla ayrılmayasın" dedi.
Bunları söyledi
Sonra vefat etti...
Babası vefat edince; oğlu, Şeyh Abdülkâdir-i Geylani hazretlerinin yanına geldi. Şeyh hazretleri, ona ikramda bulundu...
Ona “hırkasını” giydirdi.
Öz kızıyla evlendirdi.
Artık o, hep âlimlere mahsus olan bu “hırkayı” giyerdi.
● ● ●
Bir gün sevdiklerine;
“Kardeşlerim! Bir namazı vaktinde bile bile kılmayan; yani bir namazın vakti geçerken o namazı kılmadığı için hiç üzülmeyen, dinden çıkar veyahut ölürken imânsız gider!” buyurdu.
Dinleyenler;
“İmansız mı gider efendim?” dediklerinde;
“Evet, bir vakit namazı geçirenin hâli böyle olursa, ya namazı hatırına bile getirmeyen kimseler ve namazı vazife tanımayanlar ne olur? Namaza önem vermeyenin dinden çıkacağını, dört mezhebin bütün âlimleri söz birliği ile bildirmişlerdir” buyurdu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.