İnsana yapılan yatırım zayi olmaz...

A -
A +
İlim tahsili yapılan yerlere, zekât, kurban, adak ve sadaka şeklindeki yardımlar, insanı kazalardan belalardan korur. Sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur.
Gençlerimize sahip çıkmanın en elzem olduğu devre, fırtınaların estiği üniversite çağıdır. Bu dönemi "düzgün" atlatan genç, hayata atılmış, artık yolunu çizmiş olur. Zararlı akımlara karşı kendini koruma şuuruna varır...
Devletimiz bu maksatla, yurtlar açarak gençliğe sahip çıkmaktadır. Ancak, devletin de imkânları sınırlıdır. Her imkânı sunamamaktadır. Bu açığı kapatmak için birçok vakıf, halktan sağladıkları yardımlarla, devlete destek olarak özel yurtlar açmıştır... İşte, bu vakıflardan biri de İhlas Vakfı'dır.

Bu güzide vakfımızdan gelen bir maili, siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedim:
"İhlas Vakfı, Anadolu'dan ve Türk Dünyası'ndan gelen yüzlerce fakir öğrenciye her türlü hizmeti yapmaktadır. Azerbeycan, Türkmenistan, Çeçenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Doğu Türkistan ve diğer Türk topluluklarından gelen öğrencilere Türkiye'nin büyük şehirlerinde açtığı öğrenci yurtlarında her türlü maddi ve manevi yardımı yapmaktadır. Yurtlarda 3 öğün yemek verilmektedir. İhlas Vakfı öğrenci yurtlarının bir yıllık et ihtiyacı hayırsever insanların verdikleri Kurban Vekaletleri ile karşılanmaktadır. Vakfa verilen kurban vekaletleri ile hayırseverler adına satın alınan bu kurbanlıklar dinimize uygun bir şekilde kesilerek soğuk hava depolarında muhafaza edilmektedir. Bir yıl boyunca da bu etler yurtlarda kalan öğrencilerin et ihtiyacında kullanılmaktadır.

Yıllardan beri, ülkemizin ve Türk Dünyası'nın yüzlerce gencine öğrenci yurtlarında bir aile ortamı sıcaklığında sevgi ve şefkatle muamele eden İhlas Vakfı'na kurban vekaletlerini vererek yardım ediniz, destek veriniz. Hayra vesile olan hayır yapmış demektir. 70 yıllık komünizm zulmünden kurtularak ülkemize gelen misafir öğrencilere iyi bir ev sahipliği yapan İhlas Vakfı, ülkemizin yüz akıdır. Eğitime ve devletimize verdiği hizmet ve destek ile en iyi şekilde kamu hizmeti yapmaktadır..."

İlim tahsili yapılan yerlere, gerek zekât, fıtra, kurban, adak ve akika, gerekse sadaka şeklindeki yardımlar, insanı kazalardan belalardan korur. Dünyada, sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur. Ayrıca farz olan cihad ve ilim yayma sevabına kavuşulur. 

Dünya tarihinde vakıf medeniyetini kuran ecdadın torunları olarak, vakıfları ve hayır kurumlarını destekleyelim...

***

Telefonla veya internet üzerinden İhlas Vakfı'na kurban vekâleti verilebilir.  (0212) 451 49 00 numaralı telefondan veya www.ihlasvakfi.org.tr adresinden teferruatlı bilgi alınabilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.