İslam terbiyesi ile yetişmeyen gençler!

A -
A +
Her Müslümanın, gençliğe şuurlu olarak sahip çıkması lâzımdır. Çocuklarını İslâm terbiyesi ile yetiştirmesi şarttır. Peygamber efendimiz çocuk terbiyesi üzerinde çok durmuştur.
 
Müslümanlığı bozmak, yok etmek için, çeşitli isimler altında faaliyet gösteren misyonerlerin, hîleler ve plânlar ile hazırladıkları zehirli kitap ve dergiler, yaldızlı ilânlarla, reklâmlarla gençliğin önüne sürülüyor... Bunlar, Müslümanlığı dünyadan kaldırmaya uğraşıyor ve bütün gayretlerine rağmen, gençlerin; Müslümanlığı öğrenmek şöyle dursun, merâk edip araştırmaya başlamasına bile tahammül edemiyorlar. Ehl-i sünnet âlimlerinin sözleri kulaklarına gelince, tepeden tırnağa kadar gayz, kin ve intikâm ateşi ile kızıyorlar.
Dergilerinde, gazetelerinde, televizyonlarında sarık, tesbih, sakal resimleri yaparak, "hortlatılan kara kuvvet", "irticâ" diyorlar. İmânsızlıklarının cezâsı olarak, vücutları ve ruhları, Cehennem ateşinde, sonsuz yanacağı gibi, habis ruhları, dünyada da, böyle kızıp yanmaktadır. Her Müslümanın bunları bilip, gençliğe şuurlu olarak sahip çıkması lâzımdır. Çocuklarını İslâm terbiyesi ile yetiştirmesi şarttır. Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) çocukların yetiştirilmesi üzerinde çok durmuştur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
"Hanımının ve çocuklarının haklarını îfâ etmeyenin namazları, oruçları kabul olmaz."
Meselâ bunlara dinin emir ve yasaklarını öğretmek, dine uygun yaşamalarını sağlamak, çocukların haklarını ifâ etmektir. Meselâ, kızların, kadınların dine uygun olmayan elbise ile sokağa çıkmaları harâmdır. İnce, dar, süslü, renkli şeylerle örtünerek gezmeleri de harâmdır. Ana baba, bu şekilde giyinmeye rızâ gösteriyorsa, çocukların hakkını ifâ etmiş olmaz. Böyle gezenler, Allahü teâlâya âsi oldukları, günâha girdikleri gibi, bunların başında bulunan, baba, koca, kardeş ve amcadan hangisi, böyle gezmeye rızâ gösterir ise, bu da, isyân ve günâhta ortak olur. Çünkü, bu mahiyetindeki kimseleri haramlardan korumak zorunda idi. Korumadığında bunlara karşı haklarını yerine getirmemiş sayılır...
Gençlere, îmânı, farzları ve harâmları öğretmelidir. Bunlar öğretilmediği zaman, İslâmiyet yıkılır, yok olur. Allahü teâlâ, Müslümanlara (Emr-i ma'rûf) yapmayı emrediyor. Yâni, benim emirlerimi, bildiriniz, öğretiniz diyor ve (Nehy-i anilmünker) yapmayı emrediyor. Yâni, yasak ettiğim harâmları bildiriniz ve yapılmasına râzı olmayınız, diyor...
Büyük İslam âlimi Hüseyin Hilmi Işık (kuddîse sirrûh) buyurdu ki:
"Kitap hizmetleri çok hayırlı bir iştir kardeşlerim. Kurtuluş Ehl-i sünnet yolundadır, onu yaymakta, İslamiyet'i öğretmektedir. Allahü teâlâ bu dîne hizmet edenleri, sadece ibâdet ile meşgul olan, harâmdan sakınan âbidlerden daha çok seviyor..."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.