Resulullahı, Ehl-i beyti ve Eshabı sevmek...

A -
A +
"Eğer, yay gibi incelinceye kadar ibadet etseniz, fakat Ehl-i beytimden ve Eshabımdan birine buğz etseniz, Allahü teâlâ sizi, yüzüstü Cehenneme atar.”
 
Resulullah Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) bir gün Medine-i münevverenin mescidinde, minbere çıktı. Allahü teâlâya hamd ve sena edip, “Beni, Ehl-i beytimi ve Eshabımı sevmek, ümmetimin üzerine kıyamete kadar farzdır” buyurdu.
Sonra “Ebu Bekr-i Sıddık nerede?” buyurdu. Hazreti Ebu Bekir, Resulullahın huzuruna vardı. Onu iki gözünün arasından öptü ve ağladı. Sonra buyurdu ki:
“Ey Müslümanlar! Bu gördüğünüz Ebu Bekr-i Sıddık'tır. Muhacir ve Ensarın seyyidi ve büyüğüdür. Allahü teâlânın emri ile ben onu kendime, dünyada baba mertebesinde tuttum. Ahirette sonsuz olarak dost edindim... Allah’ın laneti ve meleklerin laneti, bütün insanların laneti, buna buğz edenlerin üzerine olsun. Ey Müslümanlar! Burada bulunup, benim sözlerimi işitenler, bu sözleri, burada bulunmayanlara iletsin...”
Sonra “Ömer bin Hattab nerede?” buyurdu. O da, yerinden ok gibi fırlayıp, Resulullahın huzuruna vardı. Onu da iki gözünün arasından öptü. Ağlaması devam ediyordu. Buyurdu ki:
“Ey Müslümanlar! Bu Ömer ibni Hattab'dır. Muhacir ve Ensarın büyüğüdür. Allahü teâlânın emri ile bunu kendime yardımcı ve müşavir olarak aldım. Bu öyle bir zattır ki, Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerimi bunun lisanı ve kalbi üzerine indirmiştir... Şeytan ondan kaçar. Bu, Cennetin ışığıdır ve Cennet ehlinin kendisiyle övündüğü kimsedir. Allah’ın, meleklerin ve bütün halkın laneti, buna buğz edenin üzerine olsun...”
Daha sonra “Osman bin Affan nerede?” buyurdu. O da oturduğu yerden süratle kalktı ve huzura geldi. Onu da iki gözünün arasından öptü. Sonra ağlayarak buyurdu ki:
“Ey Müslümanlar! Bu Osman bin Affan'dır. Muhacir ve Ensarın büyüğüdür. Bu, öyle bir kimse ki, Allahü teâlânın emri ile iki kızımı ona vererek damat olarak seçtim... Gökteki melekler bundan hayâ eder. Allah’ın ve bütün lanet edenlerin laneti buna buğz edenler üzerine olsun!”
Sonra da “Ali bin Ebi Talib nerede?” buyurdu. O da yerinden süratle kalktı ve minbere kadar geldi. Onu da iki gözünün arasından öptü ve ağlayarak buyurdu ki:
“Ey Müslümanlar, bu Ali bin ebi Talib'dir. Bu Muhacir ve Ensarın büyüğüdür. Benim kardeşimdir, amcamın oğludur ve damadımdır... İki torunumun babasıdır. Ali, birçok sıkıntımı giderdi. Bu, Allah’ın aslanı ve kılıcıdır. Allah’ın ve bütün lanet edenlerin laneti, buna buğz edenlere olsun... Ey Müslümanlar, eğer, yay gibi incelinceye kadar Allah’a ibadet etseniz, fakat Ehl-i beytimden ve Eshabımdan birine buğz etseniz, Allahü teâlâ sizi, yüzüstü Cehenneme atar.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.