"Rabbine söyle de, bize çabuk azap göndersin!"

A -
A +
Kâfirler, Resulullah efendimizle (sallallahü aleyhi ve sellem) alay ederek "Rabbine söyle de, bize çabuk azap göndersin" diyorlardı!..
 
 
Bir okuyucumuzun "Bu millete neden genel bela gelmiyor?" sorusunun cevabına bugün de devam ediyoruz efendim...
2- Onların neslinden tövbe eden sâlih kimseler geleceği için genel ceza gönderilmiyor. Kâfirler, Resulullah efendimizle alay ederek, (Rabbine söyle de, bize çabuk azap göndersin) diyorlardı. Allahü teâlâ, kâfirlerden müminler dünyaya getirmeyi ezelde takdir buyurduğu için, (O kâfirlere azap etmem) buyurdu. Enfal sûresinin, (İstiğfar ettikleri için Allah onlara azap yapmaz) mealindeki 33. âyeti için, Ehl-i sünnet âlimleri, (Onlardan, istiğfar edecek olan sâlih çocuklar dünyaya geleceği için, onlara azap etmem) demek olduğunu bildiriyorlar.
3- Bu ümmet, seçilmiş olduğu için genel bir bela gelmiyor. Bir âyet-i kerime meali:
(Siz, insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz.) [Âl-i İmran 110]
4- Sâlih kimseler, yeryüzünde var olduğu müddetçe, Peygamber efendimizin hürmetine, bu ümmete genel azap gelmiyor. Bir hadis-i şerif meali:
(Allahü teâlâ buyurur: Camiye devam eden, benim için birbirini seven ve seherlerde istiğfar eden sâlihler olmasaydı, günahta haddi aşanlardan dolayı genel bir bela gönderirdim.) [Beyhekî]
5- Allahü teâlânın acele etmemesinden dolayı bela gelmiyor. Bir âyet-i kerime meali:
(Eğer Allah, yaptıkları yüzünden insanları hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı kalmazdı. Fakat Allah, onları belli bir süreye kadar erteler.) [Fâtır 45]
Cezanın ertelenmesine güvenmemelidir. Âhirette, kâfirlere şiddetli azap olacaktır. Âyet-i kerimelerde mealen buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, zâlimlere elem verici, acıklı bir azap hazırladı.) [İnsan 31]
(Rabbin, elbette azap yapacaktır. Ondan kurtuluş yoktur.) [Tur 7-8]
(Ey inkârcılar [Resulullah'ı ve onun sözlerini] yalanladığınız için, azap yakanızı bırakmayacaktır.) [Furkan 77]
Cenab-ı Hak, (Allah ve Resulü’nün emirlerine aldırış etmeyen, beğenmeyen, “Çağa, fenne uymuyor, modern ihtiyaçlara kâfi gelmiyor” diyen, Kıyamette Cehennem ateşinden kurtulamayacak, Cehennemde, çok acı azaba mâruz kalacaktır) buyuruyor. (S. Ebediyye)
Kâfirlere dünyada genel bir ceza verilmemesi, onlara merhamet edilmesi görünüştedir. Kur’ân-ı kerimde, kâfirlere çok mal ve evlat verilmesinin onlara iyilik olmadığı, onların azmaları, kudurmaları ve Cehenneme gitmeleri için bir 'istidrac' olduğu bildiriliyor. (Mü’minun 55-56)
[İstidrac: Allahü teâlânın 'nimet' şeklinde gösterdiği musibetlerdir.]
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.