40 dakika yetti

A -
A +

Beşiktaş ligin ilk yarısında takıldığı Kasımpaşa karşısında ilk 40 dakikayı domine ederek başladı dün gece Vodafone Park’ta. Güzel futbol Talisca’nın iki golüyle süslenirken, taraftarlar da bu bölümde oynanan futboldan büyük bir keyif aldı. İlk yarının son 5 dakikasında yaşanan konsantrasyon kaybı Kasımpaşa’ya gol fırsatları sunarken, misafir takımın soyunma odasına daha cesaretli gitmesini sağladı. İkinci yarıda Beşiktaş’ın geliştirdiği ataklarda final paslarının yeterince doğru ve kaliteli olmaması farkın üçe, dörde çıkmasını engelledi ve son dakikaların oldukça stresli geçmesine neden oldu. İkinci yarıda solda görev yapan Babel’in varla yok arasındaki futboluna, maçın genelinde sahanın en iyilerinden biri olan Quaresma’nın son paslarda gecikmesi de eklenince Beşiktaş pozisyon üretmekte zorlandı. Taraftarların potansiyeli doğrultusunda çok şey beklediği Oğuzhan’a da bir parantez açmak gerek. Kaptan son haftalarda her zamanki iyi niyetli bir şekilde mücadele etse de kapasitesinin sadece yüzde 50’siyle oynuyor.

Talisca sakatlanınca...
Hücum hattının bu tutukluğuna Talisca’nın sakatlığı da eklenince Beşiktaş topu üçüncü bölgede tutmakta zorlandı ve Kasımpaşa atakları sıklaştı. Trezeguet’in golü öncesinde de önemli fırsatlar yakalayan Kemal Özdeş’in takımının golü adeta bağıra bağıra bulduğunu söylemek gerek. Bu arada ilk maçta olduğu gibi Beşiktaş filelerini yine sarsan Trezeguet’in golden önce direkten dönen şutuna rağmen pozisyonları zorlamaya devam etmesi kalitesinin yanı sıra mental olgunluğunun da büyük takımlarda oynamaya yeteceğinin sinyaliydi.

Yeniler güç katacak
Vida’nın 11’de yer almaması muhtemelen Pepe ile birlikte daha önce hiç oynamamasından kaynaklandı ki Hırvat oyuncunun yerine görev yapan Medel de her zamanki gibi görevini en iyi şekilde yaptı ve hocasının kendisine olan güvenini boşa çıkartmadı. Hücum hatında hareketli bir şekilde oynayacak Vagner Love takviyesinin dün geceki Beşiktaş’a büyük güç katacağını da söylemek mümkün.

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.