Üretkenlik problemi

A -
A +

Yoluna üç kulvarda devam eden Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında ilk maçta aldığı avantajlı skorun etkisiyle son derece rahat bir maç oynadı. Ankara temsilcisi maçın ilk 15 dakikasında baskı kurmak istese de üretkenlik konusunda sıkıntı yaşayınca, Mustafa Pektemek’in golüyle öne geçen Beşiktaş tur biletini alırken zorlanmadı. 
Şenol Güneş’in ligde fazla süre alamayan oyuncularını tercih ettiği bu maçtan yeterince mutlu ayrıldığını sanmıyorum çünkü Tolgay ve Lens gibi büyük beklentilerle sahaya sürülen oyuncular yine vasatı aşamadı. Özellikle Tolgay’ın, Oğuzhan’ın yeterince formda olmadığı bu dönemde maça ağırlığını koyarak formayı almasını bekliyordum ama bu performansıyla bir süre daha kulübede kalmaya devam edecek gibi görünüyor. 
Lens ve Tolgay’ın ağırlık koymasını beklediğimiz maçın en iyi ismi ise Mustafa Pektemek’ti. Ana rotasyonda Negredo ve Vagner Love’un gerisinde görünen ve ligde 13 dakika süre bulan Mustafa, Lens ve Tolgay’dan daha fazla göze batıyorsa bu durum Lens ve Tolgay için endişe verici bir tabloyu beraberinde getiriyor. Bunun yanında Mustafa’yı da bu kadar az süre bulurken, bu kadar hazır olduğu için tebrik etmek gerekiyor.
Bu arada hücumun ana parçası demişken bir parantez de yeni transfer Vagner Love için açmak lazım. Ligin en hareketli ve dikine mesafe kat edebilen forvetlerinden biri olan Brezilyalı, son derece hareketli göründüğü maçın ilk 60 dakikası tek gol pozisyona giremediyse burada Beşiktaş’ın üretkenlik probleminden bahsetmek gerekir. Talisca’nın yokluğunda pozisyona girmekte zorlanan siyah-beyazlılarda Şenol Güneş’in bu probleme en kısa sürede bir çözüm bulması gerek. Medel her zamanki gibi savunmada güven verirken, savunmanın sağında beklentilerin altında kalan Vida, “Beni stoperden başka yerde düşünmeyin” mesajı verdi.

Maçın adamı: Mustafa Pektemek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.