Özlenen Beşiktaş

A -
A +

Beşiktaş şampiyonluk yolunda son derece kritik haftayı beklentileri karşılayarak farklı bir galibiyetle tamamladı. Son haftaların aksine yoğun bir pas trafiği ve bol pozisyon üreten siyah-beyazlılar yaklaşan zorlu fikstür öncesi taraftarlarına ve camiaya güven aşıladı.
Beşiktaş adına karşılaşmanın en etkili ismi şüphesiz Talisca’ydı. Takımın girdiği her gol pozisyonunun içinde olan Brezilyalı attığı iki klas golle de kalitesini bir kere daha ispatladı. Bu noktada bir parantez de Beşiktaş’ın duran topları hakkında açmak lazım. Bizim zamanımızda frikik olduğunda kimsenin aklında soru işareti oluşmaz ve top Sergen’e bırakılırdı. Talisca’nın da duran top özelinde takımda böyle bir ayrıcalığı olmalı. O sahadayken başka birinin topun başına geçmesi anlamsız.
Maçın Beşiktaş için bir diğer kazancı da Vida-Pepe stoper ikilisini görmemizdi. Bayern maçında çok iş düşeceğini düşündüğümüz bu ikilinin yanı sıra Medel’i de orta sahada değerlendiren Şenol Güneş Alman ekibiyle oynanacak maçın provasını da yapmış oldu. Şilili Medel son haftalardaki yükselen form grafiğini Karabük karşısında da sürdürürken hem stoperde hem de orta sahada hatasızdı. Büyük maçların oyuncusu Pepe de yaklaşan Bayern maçı öncesi son Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak “Ben buradayım” mesajı verdi.
Vagner Love attığı iki golle artık takıma iyice ısındığının sinyallerini verdi. Özellikle ilk golü tam usta işi golcü vuruşuydu. Brezilyalı futbolcu kendisini ispatlama çabasıyla topla bu kadar çok oynama sevdasından vazgeçerse Beşiktaş adına çok faydalı işler yapacak.
Oğuzhan Beşiktaş’ın akıcı hücumlarında pas trafiğini sağlayan isim olarak önemli bir rol oynarken, şampiyonluk virajına girilirken yine en güvenilir oyunculardan biri olacağını gösterdi. Babel’in her zamanki arzulu futbolu Beşiktaş’ın rakibinin direncini kırmasında önemli bir katkı sağladı. Son olarak Karabük’ün 22 yaşındaki genç kalecisi Çağlar Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecek bir görüntüdeydi.

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.