Forvetsiz oynanmaz!

A -
A +

Beşiktaş şampiyonluk yolunda son derece kritik bir önem taşıyan Konya deplasmanında 2 önemli puan bırakırken, bu kayıpta hakem Alper Ulusoy’un da sonuca etki ettiğini belirtmek gerek. Şenol Güneş maça Şampiyonlar Ligi’ndeki tarihî Bayern Münih maçını düşünerek Quaresma, Adriano, Oğuzhan ve Negredo gibi oyuncularını dinlendirerek başladı ki bu rotasyonun son derece doğru bir tercih olduğuna inanıyorum. Beşiktaş, Konyaspor ile her sene en az iki maç yapıyor ama Şampiyonar Ligi son 16 maçını 115 yıllık tarihinde ilk defa oynayacak.
Konyaspor’da Mehmet Özdilek’in birçok Anadolu takımının aksine oynatmamaktan çok oynamaya çalışması izleyenlere son derece keyifli bir 90 dakika yaşattı. Atiba’nın golünün ardından rahatlayan siyah-beyazlılar bu oyuncunun pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Vagner Love ile henüz ilk yarıda işi bitirebilirdi ama Brezilyalı oyuncu Alanya’da birçok kez gösterdiği son vuruş yeteneğini Konya’ya taşıyamayınca devre 1-0 sona erdi. Maçı ilk yarıda bitirme fırsatını birçok pozisyonda elinin tersiyle iten Love’un dün akşam kaçırdıklarını salı günü golle sonuçlandırması bütün Beşiktaşlıların en büyük dileği...
Şenol Güneş’in Vagner Love’u çıkararak Vida’yı alması maçın sonucuna etki eden bir hataydı. Beşiktaş gibi büyük bir takımın 59. dakikadan itibaren forvetsiz oynaması kabul edilir değil. Münih maçı düşünülerek çıktıysa yerine giren isim Vida değil Negredo olmalıydı. Bu hatayı iyi değerlendiren Konyaspor yüklendi ve golü de buldu. Kalan sürede Negredo girse de iş işten geçmişti.
Hakemin ilk dakikadan itibaren sertliğe izin vermesi oyunun gidişatını etkiledi. Talisca gole giderken Konyasporlu oyuncu tarafından çekilmesi net bir kırmızı olsa da faul bile çalınmaması inanılır gibi değildi. Talisca’nın gördüğü saçma sarı kartla gelecek hafta Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşmesi de hakemin anlamsız kararlarından bir diğeriydi.

MAÇIN ADAMI: Alper Ulusoy

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.