Hatalar zinciri

A -
A +

Allianz Arena’da 74, hatta uzatmalarla birlikte yaklaşık 80 dakika 1 kişi eksik oynamak sadece Beşiktaş değil dünyadaki bütün futbol kulüpleri için çok zor bir iş. Bu nedenle Beşiktaş’ın dün akşamki oyununu kırmızı karttan önce ve kırmızı karttan sonra olarak ikiye ayırmakta fayda var.
Kırmızı öncesini değerlendirmemiz gerekirse maça başlayan 11’in son derece doğruydu. Şenol hoca Pepe-Vida ikilisinin önünde Medel ve Atiba gibi savunma disiplini üst düzey iki tecrübeli oyuncuyu koyarak öncelikle rakibi tutmayı planladı. Önde Love gibi hareketli bir oyuncuyla pozisyon kovalayan siyah-beyazlılar maçın ilk dakikalarında bu planla ortaya iyi bir oyun koysa da 16. dakikada Atiba’nın hatasının neden olduğu kırmızı kart işleri tamamen değiştirdi. Atiba gibi tecrübeli bir oyuncunun yaptığı bu hata Beşiktaş’a pahalıya patladı.
10 kişi kalan Beşiktaş’ta Şenol Güneş hamle yapmakta gecikti. Kırmızıdan sonra gelmesi gereken hamle için devre arasını beklediğini düşündük ama hoca ikinci yarıya da aynı takımla çıkmayı tercih etti. Bayern deplasmanında 10 kişiyseniz ve oyun tek taraflı bir hale dönüştüyse hamle yapmak için 2-0’ı beklememesiniz. Bununla beraber geç gelen hamleler de yanlıştı. Uzun bir süredir oynamayan Tosic’in fiziksel durumunun bu maçı kaldıramayacağı aşikârdı ama Şenol Hoca’nın tercihiyle ihtiyaç da yokken oyuna sürüldü. Beşiktaş’ın o anlarda orta sahada alan açıp, pas yaparak takımı rahatlatabilecek Tolgay’a ihtiyacı vardı. Ayrıca Love çıktığında girmesi gereken isim de Negredo olmalıydı ama hoca fark yememek için forvetsiz oyunu tercih etse de planları sahaya yansımadı.
Bayern’in sol kanadında görev yapan Coman, Adriano’yu hemen her pozisyonda geçti ve sürekli gol pozisyonu oluşturdu. O bölgede Gökhan Gönül gibi nispeten hızlı bir oyuncunun tercih edilmemesi de farklı sonucu getiren hatalardandı. Quaresma’nın düşük mücadele gücüyle hem de sahada 10 kişiyken oyundan alınmaması da savunma direncini düşürdü ve farklı skoru hazırladı.

MAÇIN ADAMI: Coman

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.