Çift forvete dönünce

A -
A +

Maç öncesinde Beşiktaş’ın kazanmak zorunda olduğu bu derbiye çift forvetle başlayacağını düşünüyordum ancak Şenol Güneş tercihini sadece Love’dan yana kullanarak başladı. Kendi evinde oynadığı maçlarda her zaman baskılı futbol oynayan siyah-beyazlılar bu maçın ilk 30 dakikasında ise topu rakip kaleye taşımakta zorlandı. Bunda Talisca’nın yokluğu kadar orta sahada oyunu organize etmesi beklenen Tolgay’ın, Atiba-Medel ikilisinin arasına girerek topu geride alması da etkiliydi.
Maçın Beşiktaş adına kırılma anı ise 30. dakikada yaşandı. Tosic’i sol beke alan Şenol Güneş, Medel’i stopere çekerken, sol açıktaki Babel’i forvete, sol bekteki Adriano’yu ise sol açığa çekerek takımını çift forvete döndürdü. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolü tamamen Beşiktaş’a geçti. Şenol Hoca yaptığı bu teknik direktör dokunuşuyla takımının maçı kazanmasında başrolü oynayan isimler arasında yer aldı.
İkinci yarıda erken gelen golle birlikte taraftarın da coşması, Beşiktaşlı oyuncuları daha da havaya soktu. Golde çok iyi bir koşu ve kafa vuruşu yapan Vida kadar ortayı yapan Gökhan Gönül’ün hakkını da teslim etmek gerekir. Skorun 1-1’e gelmesinin ardından topa her zaman hâkim olan siyah-beyazlılar, Negredo’nun oyuna girmesiyle hücumdaki etkinliğini de arttırdı ve maçı getiren isim maçı en çok isteyen oyuncu oldu. İlk dakikadan itibaren hem sağda hem solda hem de forvet pozisyonunda maçın en etkili ismi olan Quaresma önce harika bir vuruşla takımını öne geçirdi, ardından da 90. dakikada çok zor bir açıdan çıkardığı şutla takımının ikili averajı da almasını sağladı.
Beşiktaş adına maçın yıldızı tartışmasız bir şekilde Quaresma olurken, defansı toparlayan Medel, hatasız bir oyun sergileyen Gökhan Gönül ve kendi pozisyonuna geçtikten sonra takımı çok iyi yönlendiren Tolgay da maçın en iyileri arasındaydı.

MAÇIN ADAMI: Quaresma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.