Çift forvete dönmeliydi

A -
A +

Şenol Güneş’in, pazar günü işe yarayan ve rakibini dağıtan çift forvet sistemini bu maçta denememesi şaşırtıcıydı 

Ligde aldığı 3-1 galibiyetin etkisiyle kupa eşleşmesine de favori olarak çıkan Beşiktaş, Negredo ile henüz 14. dakikada bulduğu golle öne geçince herkes kupa derbisinin pazarın devamı olarak geçmesini bekledi. İki takım teknik direktörü de ligdeki kritik maçlarını düşünerek rotasyon uygularken, bu tercihler nedeniyle forma şansı bulan isimlerin maçın belirleyici aktörleri olması ilginç bir sürpriz oluşturdu. Beşiktaş’ta Lens’in atamadığı, Fenerbahçe’de ise Mehmet Ekici’nin attırdığı gol maçın sonucunu doğrudan etkiledi.
Fenerbahçe’de geçen sezonki kupa eşleşmesinde Van Persie’nin yaptığı tahrikleri bu maçta da Alper ve Volkan yaptı ancak bu planları tutmadı. Fenerbahçeli futbolcular Beşiktaş’ın kendilerinden daha iyi olduklarını bildikleri için rakibi tahrik ederek raydan çıkarmayı denedi ve Quaresma da bu tuzağa düştü. Beşiktaş’ta Lens’in kendi taraftarı tarafından ıslıklanması son derece yanlıştı. Kulübün ciddi bir bonservis yatırımı yaptığı oyuncunun kaybedilmesi değil kazanılması gerekiyor. 
Beşiktaş’ta Vida-Pepe hattının henüz tam anlamıyla oturmaması savunmada zaman zaman uyumsuzluğu beraberinde getirdi ama Hırvat oyuncunun oyundan neden alındığını anlamadım. Vida, Pepel ve her maçta işini çok iyi yapan Medel’in olduğu yerde Tosic’in tercih edilmesi son derece anlamsız bir karar. Sırp oyuncu mecbur kalınmadıkça tercih edilmemeli. Tolgay’ın çok sayıda yaptığı pas hatası Beşiktaş’ın hücumdaki etkinliğini azalttı. 
Beşiktaş’ta işler kötü giderken ve Fenerbahçe 10 kişi kalmışken Şenol Güneş’in pazar günü kazanmasını sağlayan çift forvetli sisteme dönmemesi şaşırttı.
İkinci yarıda Lens’in yerine oyuna giren pazar gününün yıldızı Quaresma’nın kırmızı kartı bana göre yanlış olsa da bu kadar tecrübeli oyuncunun Souza’nın tahriklerine kapılmaması gerekiyordu. Maçın hakemi Fırat Aydınus hem Quaresma’ya gösterdiği haksız kırmızı kartla hem de Hasan Ali’nin Babel’e yaptığı penaltıyı çalmamasıyla sonuca doğrudan etki etti. 

MAÇIN ADAMI: Medel

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.