Negredo çözdü

A -
A +

Beşiktaş, zor geçmesi beklenen Trabzon deplasmanında üç puanı son derece rahat bir oyunun ardından kazandı ve şampiyonluk yolunda önemli bir virajı geride bıraktı. Fenerbahçe’nin puan kaybı, Başakşehir ve Galatasaray’ın ise haftayı galibiyetle tamamlamasının ardından Beşiktaş’ın bu maça çok daha hırslı ve iştahlı başlaması bekleniyordu ancak siyah-beyazılar maça oldukça sakin ve kontrollü bir futbolla başladı. İlk yarıda Talisca-Love ortaklığıyla hazırlanan net pozisyon golle sonuçlansaydı çok daha rahat geçecek maç, ikinci yarıda Negredo’nun oyuna girmesiyle çözüldü.
Geçtiğimiz hafta kupada Fenerbahçe filelerini sarsan ve son derece moralli olan İspanyol yıldız oyuna girerek takım kimliğini tamamen değiştirdi. İlk golde Caner’e attığı pasla oyunu açması ve pozisyonu iyi takip etmesi Trabzonspor’un kilidini çözerken, Beşiktaş’ı da öne geçirdi. Vagner Love son derece iyi niyetli ve çalışkan bir futbolcu ancak mevcut form durumuyla Beşiktaş’ta tek forvet oynayabilecek bir durumda değil. Şenol Güneş eğer maçlara tek forvetle çıkacaksa bu isim Love değil Negredo olmalı bunu dün bir kere daha gördük.
Öte yandan Şenol Güneş’in savunmada yaptığı Tosic tercihine ise anlam veremedim. Sırp oyuncu dün iyi bir futbol sergilese bile her an hata yapmaya müsait oyun yapısıyla her zaman bir soru işareti oluşturuyor. Mecbur kalınmadıkça oynatılmaması gereken Tosic’in yerine bir an önce Vida’nın monte edilmesi gerekiyor.
Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışındaki fikstürü birçok futbol otoritesinin de değindiği gibi oldukça zordu. Ancak son şampiyon, Trabzon’da unvanını korumaya kararlı olduğunu da bir kez daha gösterdi. Siyah-beyazlılar bu zor fikstürün en zor maçlarından birini zorlanmadan geçerken, rakiplerine de şampiyonluğun en güçlü adayı olduğu mesajını bir kez daha verdi.

MAÇIN ADAMI: Negredo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.