Umut verdik

A -
A +

A Millî Futbol Takımımız, Karadağ deplasmanında verimli bir hazırlık karşılaşmasını geride bırakırken, gelecek adına da umut verdi. Millî takımın yavaş yavaş jenerasyon değişimi yaşadığı bu süreçte karşılaşmaya oldukça iyi başlayan ay-yıldızlılar, maçın ilk dakikalarında Cengiz’in golüyle öne geçince karşılaşmanın kalan bölümünü klasik bir deplasman takımı gibi oynadı. Rakibimiz kalite olarak bize yaklaşabilecek bir takım olmaması sebebiyle pozisyon bulmakta zorlanırken, maçın en iyileri arasında yer alan Okay’ın bu performansını golle süslemesi de oldukça sevindiriciydi. Genç yıldız millî takıma uzun yıllar en iyi şekilde hizmet edecek gibi duruyor. Hakan Çalhanoğlu’nun da çok iyi bir oyun sergilemese de önceki maçlara nispeten daha fazla sorumluluk alması sevindiriciydi. Başarıya giden yol bu tarz oyuncuların daha fazla sorumluluk almasından geçiyor. Öte yandan Cenk Tosun’u neredeyse hiç topla buluşturamamış olmamız bizim adımıza eksi puandı.
Yediğimiz ilk gol Kaan Ayhan ve Hasan Ali’nin arkasına yapılan koşulardaki zaafımız nedeniyle oluşurken, ikinci golde atağa çıkarken yapılan top kaybı beraberliğe razı olmamıza neden oldu. Bu noktada Lucescu’nun Volkan Babacan’a bir alternatif bulması gerektiğinin de altını çizmek gerek çünkü Volkan hem millî takımda hem de kulübünde son dönemde oldukça formsuz. Serdar Aziz’in yokluğunda savunmada oynayan Mehmet Topal, mevkisinde Mahmut oynadığı sürece o bölgede uzun yıllar vazgeçilmez olmaya devam edecek gibi. Kariyerlerini yurt dışında sürdüren oyuncularımıza ülke olarak biraz daha sabırlı olup gelişimlerini seyretmeliyiz çünkü onlar kendilerini geliştirmek adına zor bir yolu seçtiler. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek ve millî forma için her defasında ellerinden geleni yapıyorlar. Bu doğrultuda Enes, Cengiz, Hakan, Çağlar ve Cenk gibi yıldızların bizim geleceğimiz olduğunu unutmamamız gerekiyor.

MAÇIN ADAMI: Okay Yokuşlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.