Altın değerinde

A -
A +

Ligin son haftalarına girilirken önemli olan iyi futboldan çok iyi sonuçtur her zaman. Beşiktaş dün akşamki maçın ilk yarısında sahada istediklerini yapan taraf olsa da ikinci yarıda silik bir futbol sergiledi ama buna rağmen 3 puanı kazanarak şampiyonluk yarışında hata yapmadı. İlk 45 dakikada sahada son birkaç yılda alıştığımız sahaya iyi yayılan ve topa hâkim ola takım Talisca ile harika bir gol buldu ve öne geçti: 1-0. Golden sonra ikinci gol için de önemli fırsatlar yakalayan Beşiktaş bunları değerlendiremeyince ilk yarı tek farkla sona erdi.
İkinci yarıda ise sahada daha farklı bir takım vardı sahada. Herkes Alanyaspor’un gol ararken savunmasında açık vermesini beklerken son derece büyük bir direnç ortaya koyan Antalya temsilcisi Beşiktaş’a zor anlar yaşattı. Pozisyon arayan ve golü düşünen ilk yarının aksine konuk takım olurken, Negredo’nun oyundan alınması da Beşiktaş’ın işini iyice zorlaştırdı. Neyse ki Şenol Güneş’in Konyaspor maçında pahalıya patlayan Talisca’yı en uçta oynatma düşüncesi bu maçta sıkıntı oluşturmadı.
Beşiktaş adına belirleyici olan Talisca’nın sahadaki varlığıydı. Bonservisi gerekirse 20 milyon avro verilip alınmalı çünkü Beşiktaş en kötü durumunda bile Talisca’yı 30’a elinden çıkartabilir ve bu oyundan kesinlikle hiçbir şekilde zarar etmez. Uzun bir aranın ardından yeniden 11’de şans bulan kaptan Oğuzhan, Babel ve bütün hava toplarını toplayan Pepe de siyah-beyazlılar adına günün iyileri arasındaydı.
Atiba, Tolgay ve Oğuzhan’ın gelecek hafta cezalı olması elbette önemli bir handikap ama Beşiktaş’ın kadrosu bu gibi durumlarda sorun yaşamayacak kadar kaliteli.
Beşiktaş bu hırs ve arzusunu kalan haftalara da yansıtabilirse şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu bir kez daha gösterdi.

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.