Lokomotif Gary Medel

A -
A +

Beşiktaş şampiyonluk yolundaki rakibi Başakşehir’in kazandığı haftada zor geçmesi beklenen maçta Göztepe engelini geçti ve yoluna kayıpsız devam etti.
Maç öncesi rakip Göztepe’nin gücü kadar Beşiktaş’ın çok sayıda cezalı oyuncusu bulunması da siyah-beyazlı taraftarları düşündürüyordu ancak erken gelen goller 3 puanın beklenen de kolay alınmasını sağladı.
Maçın başında Demba Ba’yı tutmakta zorlanan Beşiktaş, Talisca’nın golünün ardından maçın kontrolünü tamamen eline aldı. Göztepe maçı dengeye getirmek için elinden geleni yapsa da ikinci gol Beşiktaş’ı rahatlattı. İzmir ekibi ilk yarıda Halil’in kanadını iyi kullansa da Beşiktaş kalesinde golle sonuçlanacak tehlike oluşturmakta çok zorlandı.
İkinci yarıda Tosic’in golüyle iyice rahatlayan Beşiktaş, üç farklı skorun erken gelmesiyle biraz rehavete kapılınca Göztepe Halil ile farkı yeniden ikiye indirdi.
Skor 3-1’ken Demba Ba’nın direkten dönen şutu gol olsa Beşiktaşlı taraftarlar kalan dakikalarda Vodafone Park’ta gerilim filmi seyredebilirdi...
Beşiktaş adına güzel oyunun anahtar isimleri Medel ve Talisca’ydı.
Şilili oyuncu Atiba’nın yokluğunda oyunu hiç yavaşlatmadı ve pas trafiğine yaptığı akıcı katkı hücumların daha hızlı gelişmesini sağladı. Şenol Güneş’in artık Atiba’nın ilerleyen yaşına bağlı olarak düşen temposunun da etkisiyle bu mevkide öncelikli olarak Atiba’yı değil Medel’i düşünmesinin zamanı geldi.
Pepe yaptığı kritik müdahalelerle klasını yine konuşturdu, birkaç pas hatası dışında kusursuz bir maç çıkardı.
Yeni transfer Larin de ilk maçında golle buluşarak ilerleyen haftalarda forma için ciddi bir aday olacağını daha ilk maçtan gösterdi.

MAÇIN ADAMI: Gary Medel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.