Ezdi geçti

A -
A +

Beşiktaş, karşılaşma öncesi zor geçmesi beklenen Akhisar deplasmanını sezonun en iyi futbollarından birini oynayarak, çok rahat bir şekilde geçti. Babel’in henüz maçın başında gelen golü Manisa ekibinin direncinin kırılmasında önemli rol oynarken, Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü 11 de galibiyette kilit rol oynadı.
Geçtiğimiz hafta orta sahaya tempo kazandıran Medel’i bir defa daha aynı bölgede görevlendiren Şenol Hoca, Akhisar’ın zorlu bir deplasman olması sebebiyle Atiba’yı da orta sahaya monte ederek savunmasını sağlama aldı. Burada Atiba yerine Oğuzhan veya Tolgay da tercih edilebilirdi ancak Şenol Hoca’nın oyunu garantiye almak istemesi Atiba tercihiyle sonuçlandı.
Quaresma’nın cezasının ardından takıma dönmesi hücumu hareketlendirdi. Son haftaların formda oyuncusu Talisca bekleneni veremese de bu defa sahneye Babel çıktı ve takımını sırtladı. Zaten Beşiktaş’ın en önemli gücü de burada gizli. Siyah-beyazlıların sonucu değiştirebilecek çok sayıda yıldızı var.
Negredo bütün maç boyunca çok çalıştı ve aradığı golü de buldu ancak bazı pozisyonlarda takım arkadaşlarını değil de doğrudan kaleyi düşünse daha çok gol atabilirdi. Forvet oyuncularının bazı gol fırsatlarında daha egoist olması gerekiyor. İspanyol oyuncunun golünde atağı başlatan Caner de her geçen hafta performansının üzerine koyuyor.
3-0’dan sonra daha farklı bir sonuç oluşabilirdi ancak Beşiktaş sonraki haftaları da düşünerek tempoyu düşürdü. Geçen hafta ilk maçında golle buluşan Larin’in maç kadrosu dışında kalması da ilginç bir nottu çünkü taraftarlar Kanadalı oyuncuyu yeniden izlemek isterdi ancak Şenol Hoca şampiyonluk yolunda daha tecrübeli oyuncuları tercih etti. Beşiktaş şampiyonluğu çok istiyor ve dün akşamki oyunuyla da şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu bir defa daha gösterdi.

MAÇIN ADAMI: Ryan Babel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.