Kartal’a ağır darbe

A -
A +

Beşiktaş, Galatasaray deplasmanında maçın kırılma anlarında bulduğu pozisyonları iyi değerlendiremeyince şampiyonluk yarışında rakibinin 4 puan gerisine düşerek kalan haftalar için şansını oldukça zora soktu.
Karşılaşmanın henüz başında Belhanda’nın Medel’e attığı dirseğin kırmızı kartla cezalandırılmaması Fırat Aydınus’un geceye damga vuran en önemli kararlarından biriydi. Buna rağmen Negredo Beşiktaş’ı öne geçirmek için çok net bir fırsat yakaladı ama değerlendiremedi. Beşiktaş’ın forvetinin o kadar müsait bir pozisyonu golle sonuçlandırması gerekir çünkü böyle maçlarda deplasman takımlarının yakalayacağı pozisyonlar zaten sınırlıdır.
Negredo’nun değerlendiremediği fırsatın ardından Fernando ile golü bulan Galatasaray öne geçmesinin ardından maçın kontrolünü tamamen ele geçirdi. Önde yaptığı presle rakibinin oyun kurmasına ve maça hâkim olmasına izin vermeyen sarı-kırmızılılar, Negredo’nun sakatlanmasının ardından çok daha rahat bir ilk yarı oynadı. Negredo’nun sakatlığı sonrası oyuna Lens’in girmesini yadırgadım çünkü bu değişiklikle forvet pozisyonuna Babel geçti ve Beşiktaş’ın gol umutlarından kulübedeki Mustafa Pektemek değerlendirilmedi. Şenol Hoca Love’u bu maçta düşünmüyorsa neden kadroya aldı anlamak zor. Madem Love’a güvenilmiyor, Larin neden kadroda yoktu bu da sorgulanmalı.
İkinci yarı Babel’in yakaladığı gol pozisyonu ile Beşiktaş yeniden maça ortak olma fırsatını buldu ama ilk yarıdaki gibi bu fırsat da kaçtı. Fırat Aydınus’un tartışmalı penaltı ve bana göre ağır kırmızı kart kararının ardından Beşiktaş iyice oyundan düştü. Ardından gelen ikinci gol de Galatasaray’ın 20 dakika kala maçı erkenden bitirmesini sağladı. Maçı daha çok isteyen ve daha iyi oynayan taraf kazandı. Beşiktaş ise şampiyonluğu arzulayan bir takımın sahaya koyması gerektiği mücadeleyi sergileyemedi.

MAÇIN ADAMI: Rodrigues

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.