Rahat kazandı

A -
A +

Şampiyonlar Ligi umudunu korumak için kazanmak zorunda olan Beşiktaş, Kayserispor engelini geçerken pek zorlanmadı

 

Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin kazandığı haftada en azından Şampiyonlar Ligi umudunu korumak için kazanmak zorunda olan Beşiktaş, Kayserispor engelini geçerken pek zorlanmadı. İlk yarıda önde pres yapan ve kanatlardan tehlikeli akınlar gerçekleştirmeye çalışan siyah-beyazlılar, Quaresma’nın harika ortasının ardından Tosic ile golü bularak öne geçti ve sonrasında daha rahat bir oyun sergileme imkanı buldu. Adriano’nun ceza sahası dışından attığı harika gol de Brezilyalı oyuncunun kalitesini bir kez daha ortaya koydu. 
Sezonun ikinci yarısında önemli bir düşüş yaşayan Kayserispor, Vodafone Park’ta futbol adına pek varlık gösteremedi. Neredeyse hiç pozisyona giremeyen sarı-kırmızılı takım kontra ataklarla etkili olmak istedi ama final paslarının yeterince isabetli olamaması hücum konusunda etkisiz kalmalarına neden oldu. İkinci yarıda ise Tosic’in kırmızı kartıyla oyun planı bozulan Beşiktaş, skoru korumak adına Love’u kenara aldı ve maçın temposunda düşüş yaşandı. Geçtiğimiz haftada da kırmızı kart gören Tosic her ne kadar takımını öne geçiren golü atsa da Sırp oyuncunun bu tarz problemleri maç içerisinde Şenol Güneş’i zor durumda bırakıyor. Öte yandan Cenk’in boşluğunu doldurmak için transfer edilen Vagner Love da oyunda kaldığı süre içerisinde sahada adeta yürüdü. Şenol Hoca’nın bu noktada sezonu kapatan Negredo yerine 11’de Larin’e şans vermesi daha iyi olabilir çünkü Kanadalı oyuncunun Love’dan daha kötü olma ihtimali yok. Genç oyuncu zaten oyuna girer girmez pozisyon bularak gole ne kadar yakın olduğunu gösterdi.
Son haftalarda hakkında çok sayıda spekülasyon yapılan teknik direktörleri Şenol Güneş’e sahip çıkan Beşiktaşlı taraftarlar da sahadaki futbolcular gibi üzerlerine düşeni en iyi şekilde yaptı.

MAÇIN ADAMI: Quaresma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.